Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.05.13
Az olasz turisztikai ágazat 120 milliárd eurót veszíthet az idén. Az olasz Confcommercio kereskedelmi kamara becslése szerint az idén 120 milliárd euró bevételkiesés lehet az olasz turisztikai ágazatban.

A turizmusban, vendéglátásban és kiskereskedelemben tevékenykedő 270 ezer vállalatot egzisztenciális veszélybe sodorták a járványvédelmi korlátozások, és ez 420 ezer munkahely elvesztésével járhat. A Confcommercio támogatásért lobbizik emiatt a kormánynál.

Az olasz kormány a héten mutatja be a koronavírus-járvány februári kitörése óta harmadik gazdaságtámogatási programját a járvány által leginkább érintett ágazatokban, a turizmusban, vendéglátásban, mezőgazdaságban és a kulturális szolgáltatásokban okozott károk enyhítésére.

Az 55 milliárd eurós csomag egyebek között családonként 400-800 eurós “szükségállapoti jövedelemkiegészítés” nyújtását is tartalmazza.

A részmunkaidős foglalkoztatást és a bébiszitterek alkalmazását 1200 eurós keretösszegig támogatná a kormány, a gyermekes családoknak pedig 500 eurós nyaralásra felhasználható vouchert biztosítana.(MTI)