Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.05.12
A fellépések nélkül maradt független előadóművészek támogatására indítanak pályázatot.

A Kultúráért Felelős Államtitkárság „Köszönjük, Magyarország!” néven programot indít szakmai szervezetein keresztül a fellépések nélkül maradt, nehéz anyagi helyzetbe került független előadóművészek támogatására. A Filharmónia Magyarország által kiírt pályázat a klasszikus zenei előadóknak nyújt segítséget.

Március közepe óta számos változással tanultunk meg együtt élni, új szokások határozzák meg mindennapjainkat. A több, családon belül eltölthető idő mellett sajnos sok negatívummal is meg kell küzdenünk. A rendezvények, koncertek elmaradása súlyos anyagi nehézséget okoz a munka nélkül maradt művészek életében. A pályázat lehetőséget ad arra, hogy a művészek a korlátozások feloldása után is aktív szereplői maradhassanak a magyar kulturális életnek, illetve az általuk nyújtott programok kapcsán az újra induló kulturális élet országosan gyarapodhasson.

További információ és a jelentkezési adatlap elérhető a www.filharmonia.hu weboldalon. A beérkezési határidő május 18. 9 óra. Az elbírálást szakmai kuratórium végzi, május 25-ig.