Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.05.12

Jubileumi bélyegen látható a 150 éves Budavári Sikló és az 50 éves Zugligeti Libegő, a Magyar Posta Zrt. a két különlegességet a május 11-i közlekedési kultúra napja alkalmából bocsátja ki – közölte a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV).

A siklót bemutató darab Kara György grafikusművész munkája, azonban az érdeklődők nemcsak a Sikló Margit elnevezésű kocsijával és a dunai látképpel díszített bélyeggel találkozhatnak a jubileumi évben, hanem egy erre az alkalomra tervezett borítékkal és egy alkalmi bélyegzővel is, amelyen a sikló stilizált rajza látható.
A libegőt bemutató bélyeg Hefelle Glória grafikusművész tervei alapján készült, fő motívuma maga a Zugligeti Libegő a páratlan panorámájával. Az alkalomra kiadott borítékon a János-hegyi végállomás épülete, míg az alkalmi bélyegzőn egy függőszék stilizált rajza látható – olvasható a közleményben.
A Magyar Posta két újdonságát mutatták be, de az elmúlt évtizedekben számos, a budapesti közösségi közlekedést megjelenítő bélyegen tekinthették már meg az érdeklődők a BKV egy-egy járművét vagy érdekességét. Bővebb információ a vállalat Facebook oldalán.