Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.05.07

Mintegy másfél hónapos kényszerű zárva tartás után a Kormány döntése alapján a Szegedi Vadaspark is kinyitott május 4-én a Szegedi Vadaspark.

A látogatóknak több járványügyi szabályt is be kell tartaniuk.

Az ország legnagyobb területű, 45 hektáros állatkertje megfelelő körülményeket biztosít arra, hogy a vendégek kellő távolságot tartsanak egymástól. A park sétányai elég szélesek, az erdei utakat egyirányúsítják, és a zárt helyiségekben lévő állatbemutatóknál is kijelölik a kötelező haladási irányt, valamint meghatározzák, mennyien tartózkodhatnak az adott épületben.
Az állatkert pénztárainál és a büféknél jelzésekkel hívják föl a látogatók figyelmét a megfelelő védőtávolság megtartására, és azt kérik mindenkitől, viseljen maszkot – közölte az igazgató.
A visszatérő vendégek az állatkert változatos gyűjteményének már ismert tagjai mellett több új jövevénnyel is találkozhatnak.

Megfigyelhetik külső kifutójában a Zuri nevű törpevíziló-kölyköt, amely januárban született. Láthatnak keafiókákat, hiszen a Szegedi Vadasparkban – Magyarországon első alkalommal – sikerült szaporítani az Új-Zélandon őshonos hegyvidéki papagájt, de szemtanúi lehetnek annak is, ahogy anyja hasán csimpaszkodva pihen egy lajhárkölyök.