Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.04.14
Az Emirates leegyszerűsítette a jegyek újrafoglalására valamint visszatérítésére vonatkozó eljárásait, így azon utasok, akik a COVID-19 járvány miatt nem tudnak repülni, több kényelmes lehetőség közül választhatnak.

Az Emirates három lehetőséget kínál azon utasok számára, akiket érintenek a járattörlések és utazási korlátozások:

 1 – A jegyek átfoglalása: minden május 31. előtt vásárolt, augusztus 31. előtti utazásra szóló jegy 760 napig automatikusan érvényes marad. Azok az utazók, akik ezt az opciót választják egyszerűen átfoglalhatják meglévő jegyüket. A jegyek az eredeti kiállítástól számított két éven belül felhasználhatóak, az átfoglalásban az Emirates ügyfélszolgálata, vagy az adott utazási iroda tud segítséget nyújtani. Az így átfoglalt jegyek extra költségek nélkül felhasználhatók bármely Emirates járatra az eredeti útvonalon, illetve bármely másik városba az eredeti útvonal régióján belül.  Abban az esetben sem számítanak fel újrafoglalási díjat, ha valaki más régióba szeretne utazni – ugyanakkor felmerülhet díjkülönbözet, melyet rendezni kell az utasnak.

2 – Utalvány igénylése: Az utalványok a kiállítástól számított egy éven belül felhasználhatóak, illetve plusz egy évre meghosszabbíthatóak. Ezt a lehetőséget bármely Emirates termékre és szolgáltatásra fel lehet használni, így akármelyik kabinosztályra, desztinációra és egyéb szolgáltatásokra beválthatók. Mivel ehhez az utalványhoz nem kapcsolódnak átfoglalási költségek, rugalmasabb az újrafoglalás.

3 – Visszatérítés: Azok az utasok, akik átfoglalták jegyüket, vagy utalványt igényeltek, ám mégsem tudnak utazni, még mindig jogosultak jegyár visszatérítésre, külön költség nélkül.

Az Emirates feltöltött a honlapjára egy egyszerű online űrlapot, melynek kitöltésével tudják az utasok beadni igényléseiket.

További információk, illetve a fenti opciókra történő jelentkezés elérhető az emirates.com oldalon.

Akik utazási irodán keresztül foglalták jegyeiket, ugyanezekkel a feltételekkel tudják igénybe venni a fenti opciók bármelyikét az utazási iroda közbenjárásával.