Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.04.08
Több repüléstörténeti relikviát adományoztak a Közlekedési Múzeumnak. Egy használatból kivont tűzoltóautót, a ferihegyi repülőtér első telefonközpontját és más repüléstörténeti relikviákat adományozott a Közlekedési Múzeumnak a Budapest Airport Zrt.

Az együttműködésnek köszönhetően a polgári repülés történetének ereklyéi a jövőben a múzeum gyűjteményét gazdagítják majd – tájékoztatta az MTI-t a Budapest Airport.

Ferihegy első telefonközpontja, egy hetvenes évekbeli tűzbelépő ruha és régi, “lapozós” járatinformációs táblák kerülnek hamarosan a közlekedési közgyűjtemény tulajdonába és szakmai felügyelete alá.

A Budapest Airport még különböző mérőeszközöket, az irányítótorony valamikori rádiós műszereit és egyéb érdekes ritkaságokat adományozott a múzeum részére.

A repülőtér tavaly egy közúti munkálat során előbukkanó húszéves Malév reklámtáblát adományozott a Közlekedési Múzeumnak. A megállapodás értelmében a Budapest Airport a régi exkluzív repülőtéri várók hangulatát meghatározó díszítőelemeket is átadja a közgyűjtemény számára, beleértve a valamikori kormányvárót díszítő tapétát, bútorokat és különböző műalkotásokat, sőt még a 2. terminál mennyezetét díszítő nevezetes madárraj-installáció fennmaradt részletei is a múzeum tárlatát gazdagítják majd.