Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.04.08
A magyar és az új-zélandi kormány megállapodása alapján a 2020-2021-es évben ismét száz 18 és 35 év közötti magyar fiatal utazhat Új-Zélandra egyéves tartózkodói vízummal. Az évente meghirdetett nagysikerű kezdeményezés következtében órák alatt megtelik ez a kvóta.

Idén ismét lehet jelentkezni és vízumot igényelni, tájékoztatott Sárdi Rezső, Új-Zéland tiszteletbeli konzulja. Az új-zélandi bevándorlási hivatal honlapján minden hasznos információ olvasható, ugyanitt lehet az interneten keresztül leadni a vízumkérelmet. Az elbírálás a jelentkezés sorrendjében történik. A jelentkezés kezdete a Bevándorlási Hivatal honlapján található meg, ez évben április 23. délelőtt 10 óra (új-zélandi idő szerint.) Az esetleges változás, illetve a részletes vízum igénylési  feltételekről az alanti honlapon informálódhatnak az érdeklődők:

https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa/about-visa/hungary-working-holiday-visa

A regisztrációs költségeken kívül már egy 35 NZD-s környezetvédelmi adó (International Visitor Conservation and Tourism Levy IVL) is fizetendő. Nagyon fontos feltétel, hogy a kiutazó az teljes utazás időtartamára egészségügyi biztosítással rendelkezzen. A working holiday vízumok elbírálása az eddigi gyakorlat szerint az esetek 90%-ában 30 napon belül megtörtént. A COVID-19 járvány következtében a Bevándorlási Hivatal irodái jelenleg zárva tartanak, így a határidők a vírus járvány miatt hozott intézkedéseknek megfelelően módosulhatnak.

Esetleges további információ kapható a budapesti konzulátuson nzconsulate@t-online.hu. Szintén a konzulátuson van lehetőség a kiutazáshoz esetlegesen szükséges okmányok fordítására és azok hitelesítésére, mint például a bizonyítványok, útlevelek, személyi igazolvány, lakcímkártya, erkölcsi- és születési anyakönyvi bizonyítvány, jogosítvány. A konzulátus elérhetősége: Új-Zéland Konzuli Képviselet (C/O Aviation Bt.), 1065 Bp. VI. Nagymező u. 47. fsz.