Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.03.01
Tizedik alkalommal jelent meg a Badacsonyi Borvidék a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében február 29-én, a New York Palota Róma termében, ahol közel 50 kiállító várta a Badacsonyt és a badacsonyi borokat kedvelő látogatókat és a szakmai közönséget. Csaknem 40 borászat több mint 150-féle borát kóstolhatták meg az érdeklődők. A borkóstolás mellett mesterkurzusokat is rendeztek.

A kiemelkedő borászatok mellett megjelentek a települések, a szálláshelyek, vendéglátóhelyek, programhelyszínek és egyéb szolgáltatók is. Voltak kézműves sajtok, a Káptalantóti Kemencésház & Piac pedig hozta magával népszerű kínálatát, a káposztás rétest, amelynek alapanyagát mint mindig, most is a helyi termelőktől szerezte be.

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület 2007. március 1-jén jött létre a Badacsonyi Céh Idegenforgalmi és Érdekvédelmi Egyesület teljes átalakulásával. Az Egyesület legfőbb célja a Badacsony turisztikai desztináció idegenforgalmának fellendítése, a térségbe érkező vendégek számának növelése, a turisztikai termékfejlesztés, a szezon meghosszabbítása, a belföldi vendégek arányának növelése.

Fotó: Bódi Ágnes

Az egyesület a célok megvalósítása érdekében partnerségi viszonyban együttműködik a desztináció önkormányzataival: Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Ábrahámhegy, Szigliget. A www.badacsony.com turisztikai információs portált működtetik és többek között új, szezonhosszabbító rendezvényeket szerveznek.

Elérhetőségük:

Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület – Tourinform iroda
8261 Badacsony, Park u. 14.
e-mail: badacsonytomaj@tourinform.hu