Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.02.28
Emlékszik mire gondolt múlt nyáron a horvát autópályán, amikor Zágrábnál várakozott a fizetőkapunál? Hogy egyszer, amikor nincs ilyen meleg, ezt a várost is meg kellene nézni? És egy óra múlva, amikor a tábla a leágazást mutatta a Plitvicei-tavak felé? A Continental Railway Solution a szárazföldi Horvátország látnivalóit mutatja be Train de Luxe különvonata utasainak május elején.

Lehetséges, hogy az oda- és visszaút ne szükséges rossz legyen egy városlátogatásnál vagy éppen egy természeti látnivaló felkeresésekor, hanem maga is az élvezet része? A CRS határozott igennel válaszol erre a kérdésre. Luxusvonata az utazás mára elfelejtett kényelmét idézi meg, az étkezések alkalmával a vonaton frissen elkészített fogásokat fogyasztva lehet gyönyörködni a tájban, de a szerelvény különböző vagonjai a pihenésre és a kikapcsolódásra is módot adnak.

Program

A Continental Railway Solution május első három napján viszi utasait Horvátországba. A különvönat a Balaton déli partját is érintve éri el Zágrábot, ahol a vendégek két szálloda közül választhatnak. Ezek közül az egyiket, az Esplanade-et az ország legszínvonalasabb luxushoteljének tartják. A vendégek idegenvezető segítségével ismerhetik meg a tavasszal különösen vonzó horvát főváros nevezetességeit, mód nyílik egy fine dining étteremben elkölteni a vacsorát.

Az utazás résztvevői fakultatív programként elutazhatnak az 1949 óta nemzeti park, 1979-től pedig az UNESCO világörökségi listáján is szereplő Plitvicei-tavakhoz. A karsztosodó mészkőben a víz munkája tavakat, forrásokat, vízeséseket, barlangokat hozott létre, a 16 tó alkotta tórendszert sokan Horvátország legszebb természeti látnivalójának tartják.

A szerelvény

A Trans Europe Express egykori étkezőkocsija korhű felújítás után szolgál a CRS luxusvonatában. A 42 ülőhelyes, légkondicionált vagonban a vendégek elegáns környezetben fogyaszthatják a fogásokat. A pullmankocsik elnevezése az üléselrendezésre utal. A termes vagonban a 42 kényelmes, dönthető és széles háttámlájú fotelt egymás felé fordítva, kellő lábteret hagyva helyezték el. Minden utasnak asztal is rendelkezésére áll. A vonatba szalonkocsit is sorolnak. Az elnevezés a különleges kialakításra utal, amely egyesíti az elszigetelt fülkék és a közös tér előnyeit, így alkalmas lehet például gyermekekkel utazó családok számára. A kocsiban négy kétszemélyes hálófülke, egy lakosztály és egy közös bár kapott helyet. A lakosztályhoz franciaágy és saját fürdőszoba tartozik. A bárban kényelmes fotelokból követhető az elsuhanó táj játék vagy beszélgetés közben.

A CRS

A Continental Railway Solution Kft. 2014-ben alakult. Tulajdonosai magánszemélyek, többségi részesedése egy brit személynek van a cégben. A magyar magánvasutak közül egyedülálló abban, hogy személyszállítási engedélyt is elnyert, így teljeskörű vasútvállalati tevékenységet végezhet: vontatásszolgáltatást, személyszállítást, árufuvarozást, belföldi és nemzetközi utazásszervezést és utazásközvetítést egyaránt vállalnak.

Bővebb információ és foglalás:

facebook.com/ContinentalClassicExpress/