Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.02.27
Az Utazás 2020 kiállítás megnyitása előtt egy nappal megjelent a sajtóban, hogy a koronavírus terjedése ellenére megtartják az eseményt. Ezt erősítette meg Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója a Hungexpo Budapest Vásárközpontban elmondott megnyitó beszédében. Mint mondta, az egyeztetések után néhány védelmi intézkedés bevezetésével a megrendezés mellett döntöttek.

Az Utazás 2020 kiállítás csütörtökön a Hungexpo Budapest Vásárközpontban hivatalosan is megnyílt, az érdeklődőket február 27. és március 1. között 40 ország több mint 250 kiállítója 20 ezer négyzetméteren várja. A kiállítás külföldi díszvendége Olaszország, belföldi díszvendége Eger és térsége.

Fotó: Bódi Ágnes

Az idei Utazás 2020 rendezvényekre látogatók száma elérheti a 40 ezret. A kiállítással egy időben, de attól függetlenül rendezik meg az ország legnagyobb, extrém utazókat megszólító rendezvényét, a Járatlan Utakon Fesztivált, valamint a régió egyetlen Afrika tematikus fórumát, az Afrika Expót. Nem kell külön minden eseményre jegyet venni, mert a kiállításokat ugyanazzal a belépőjeggyel látogathatják, a kiállítás diákok számára pedig pénteken ingyenes.

Fotó: Bódi Ágnes

A megnyitón Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere arról beszélt: az utazás a legjobb befektetés, de Budapest a budapestiek otthona, és az ország fővárosa, az utazók tömegének megjelenése sok városban az ott élőknek elviselhetetlenné vált, ezt kezelni kell – mondta.

Minczér Gábor, Eger alpolgármestere beszédében elmondta, hogy a vendégéjszakák száma tavaly megközelítette a 700 ezret.

Fotó: Bódi Ágnes

Massimo Rustico, Olaszország budapesti nagykövete sajnálta, hogy a napokban a koronavírus beárnyékolja az országképet, de küzdenek a vírus terjedése ellen, és remélik, hogy a nemzetközi együttműködés és a tudomány segítségével leküzdik a válságot.

Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a kiállítás első, szakmai napján megrendezik a CheckINN Turisztikai Karrier Expót, amely a turisztikai szektorban munkát kínáló mintegy 50 vállalkozás vesz részt.

Fotó: Bódi Ágnes

A Budapest Boat Show-t másodszor rendezik meg az Utazás kiállítással egy időben, a G és az F pavilonban. A kiállításon ünnepli 10. jubileumát a Járatlan Utakon Fesztivál és lesz Afrika Expo és Vásár, valamint Karaván Szalon és Blogger találkozó is.

Az Utazás kiállítás részletes programja és a kiállítók listája: utazas.hungexpo.hu

Fotó: Bódi Ágnes