Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2020.02.14
Messze még a májusi indulás, de már készülnek a Debrecenből induló és az Esztergomba befutó idei Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyre.

Amire eddig nem volt példa, idén világsztárok is érkeznek a versenyre, 11 olyan csapat lesz, amely az olasz és a magyar körversenyen is részt vesz, az utóbbin nyolc-nyolc World Tour- és prokontinentális istálló lesz a mezőnyben.

Minden eddiginél erősebb lesz a május 13. és 17. között sorra kerülő magyar körverseny, ahol összesen 861 kilométer leküzdése vár a mezőnyre, ugyanis a Tour de Hongrie két nappal azt követően rajtol, hogy Magyarországon rendezik május 9. és 11. között a Giro d’Italia első három szakaszát, így az amúgy is Magyarországon tartózkodó World Tour-csapatok szívesen neveztek a magyar körversenyre is.

A verseny szerdai tájékoztatóján elhangzott, hogy tavaly négy prokontinentális istálló vett részt a viadalon, idén ebből a kategóriából eddig már öt csapat jelezte indulási szándékát, akárcsak az élvonalat jelentő World Tourból. A sportág csúcskategóriájából már biztosan ott lesz a mezőnyben az Asztana, a Trek-Segafredo, a Mitchelton-Scott, a Jumbo-Visma és a CCC. Utóbbinak Valter Attila személyében magyar kerekese is van, de várhatóan ő a Girón jut szóhoz.

A híres kerékpáros versenyeken keresztül hazánk legszebb tájait is megismerhetik, akik figyelemmel követik az útvonalat. Az élő közvetítéssel és az összefoglalókkal több mint száz országba biztosan eljut a Tour de Hongrie. Az M4 Sport csatornaigazgatója szerint a közmédia már harmadik évben sugározza a magyar körversenyt, a televíziós közvetítésen pedig közel százan dolgoznak.

Végül a 2020-as Tour de Hongrie programja az állomásokkal:
1. szakasz, május 13., szerda: Debrecen-Hajdúszoboszló, 174 km
2. szakasz, május 14., csütörtök: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
3. szakasz, május 15., péntek: Sárospatak-Kazincbarcika, 171 km
4. szakasz, május 16., szombat: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 178 km
5. szakasz, május 17., vasárnap: Esztergom-Esztergom, 156