Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.02.10
Közel ötven résztvevő ünnepelte együtt a 2020-as utazási szezon indulását kedden. A Discover America Hungary rendezvényén Marc Dillard, a budapesti Amerikai Nagykövetség követtanácsosa valamint a Discover America Hungary részéről Haris Richárd az idei szezon legnagyobb kihívásairól és lehetőségeiről mondtak beszédet. A rendezvény támogatója a Condor légitársaság volt.

Kedden este Jennifer Kane, az Amerikai Egyesült Államok Budapesti Nagykövetségének kereskedelmi főtanácsosa rezidenciáján közel ötven vendéget látott vendégül. Az utazási irodák, szállodák, légitársaságok, hajótársaságok képviselői és újságírók a 2020-as utazási szezon indulását ünnepelték a Discover America Hungary szervezésében.

Marc Dillard, a budapesti Amerikai Nagykövetség követtanácsosa köszöntőjében nagyon jó eredménynek nevezte, hogy a magyarországi utasforgalom a környező országokhoz képest kimagasló mértékben nőtt. Kiemelte, hogy ebben nagy szerepe van a piaci szereplők kitartó munkájának is.

Fotó: USA Budapesti Nagykövetsége

Haris Richárd a Discover America Hungary részéről arról beszélt, hogy az idei turisztikai szezon sok kihívást tartogat, hiszen sok utas kelet helyett új úticélokat keres és Amerika egy jó alternatíva lehet számukra. Beszélt arról is, hogy idén május végén kerül megrendezésre az USA legnagyobb turisztikai szakmai kiállítása, amelyre február végéig még várják az Amerika iránt érdeklődő magyar utazásszervezők jelentkezését.

Fotó: USA Budapesti Nagykövetsége

Az estet támogató Condor Airlines-t képviselő Tóth Attila, az AVIAREPS ügyvezetője rövid prezentációt tartott. Mint elmondta, az 1955-ben alapított német légitársaság a világ 80 népszerű szabadidős úti céljára repíti el az utazót, Európa, Afrika, Ázsia mellett az amerikai kontinensen is 27 célállomásra. USA-ba számos járattal közlekedik: Anchorage, Alaska; Baltimore-Washington, Maryland; Fairbanks, Alaska; Las Vegas, Nevada; Minneapolis-St. Paul, Minnesota; New Orleans, Louisiana; Phoenix, Arizona; Pittsburgh, Pennsylvania; Portland, Oregon; Seattle, Washington. A Condor légitársaság legfontosabb központja Frankfurt, ahol mindig közvetlen átszállással csatlakozhatunk a Budapestről induló járatunkkal.