Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.02.07
Új tengerszint feletti magasságokba emeli a Celebrity Cruises új óceánjárója, a Celebrity Apex a tengeri luxuspihenés fogalmát! Eredeti japán infraszaunával felszerelt wellness- központ, több mint 120 nyugtató spa kezelés, lenyűgöző audiovizuális előadások, Michelin- csillagos sztárfogások – és ez csak néhány példa a társaság 2020 áprilisában bemutatkozó hajójának szolgáltatási lehetőségei közül!

A 2020. március 30-i úgynevezett keresztelési ceremónia után első útjára induló Celebrity Apex sokkal több, mint a Celebrity hajótársaság úttörő Edge sorozatának új óceánjárója. Arra hivatott, hogy a tengeri luxus hajózás fogalmát egy teljesen új szintre emelje a gyógy- és wellness, a kulináris és a szórakozási lehetőség páratlanul széles kínálatával. Ez különösen nagy szó azután, hogy a 2018-ban debütáló, úttörőnek számító Edge osztály első hajója 50 díjat zsebelt be és a TIME magazin is beválogatta 2019-ben „A Világ Legjobb Helyei” közé! Az osztály-első Celebrity Edge az elismeréseket elsősorban innovatív kialakítású belső tereinek és jövőbemutató dizájnjának köszönheti, melyet olyan világhírű tervezők jegyeznek, mint Kelly Hoppen (kabinok és lakosztályok), Tom Wright (külső megjelenés és fedélzet), Patricia Urquiola (belsőépítészet), Jouin Manku (a Grand Plaza és környéke) és még sok más kiváló szakember.

Nővére díjnyertes dizájnelemeiből természetesen a legkedveltebbeket a Celebrity Apex is megörökölte. Ilyen a tenger fölé kinyúló „Magic Carpet” étterem és bár, amelyen helyet foglalva az utasok szó szerint az óceán fölött „repülhetnek”, a lakosztályok vendégeinek fenntartott, elegáns és kényelmes „Retreat” napozóterasz és relaxáló kert, a saját merülő medencével és terasszal felszerelt kétszintes Edge Villa valamint az Edge sorozatra jellemző kortárs dizájn elemek, melyek hangsúlyozzák a sorozat úttörő jellegét.

De mi az, amiben többet nyújt ennél a Celebrity Apex?

  • innovatív szolgáltatások a wellness, fitnesz és a szépség területén
  • színes kulináris élvezeteket kínáló éttermek és menüsorok
  • a legmodernebb audiovizuális effekteket felvonultató új produkciók a központi színházban
  • új élmények a puha fotelekkel és kanapékkal otthonossá varázsolt Éden közösségi térben

Külső és belső megújulás királyi környezetben

A OneSpaWorld-el közösen megálmodott spa és wellness szolgáltatások a modern utazók igényeihez alkalmazkodva lettek kialakítva. Hiszen mi más támogathatná jobban a tengeri levegő és gyönyörű látnivalók mellett a külső és a belső megújulást, mint a különböző gyógy- és szépség kezelések egész sorozata.

Az új, helyi desztinációk ihlette Destination Wellness program autentikus hozzávalókkal, kellékekkel hozza közelebb a felfedezésre váró vidékeket az utazókhoz. A kifejezetten Hölgyeknek szóló Wellness program az érzelmi, testi és szellemi feltöltődésre fókuszál, de a Celebrity Apex fedélzetén válik elsőként elérhetővé a tengeren számos egyéb kezelés is, a több mint 120 spa szolgáltatás kínálatából; kiemelve az eredeti japán infraszaunát, mely mélyen regenerálja és méregteleníti a testet.

De az aktív feltöltődésre vágyókra gondolva a fitnesz lehetőségek is bővülnek, többek között a világszinten egyre nagyobb népszerűségnek örvendő F54 tréninggel, mely a Celebrity Apex fedélzetén próbálható ki elsőként a tengeren!

Michelin-csillagos ízorgia

Az iparág vezető kulináris márkájának tartott Celebrity tovább emeli az Apex fedélzetén a tétet, a Cornelius Gallarher Michelin-csillagos sztárséf irányításával összeállított új koncepciókkal, finomságokkal és menü-sorokkal:

  • a Craft Social bárban prémium minőségű kézműves söröket kóstolhatunk, köztük a világ legritkább kézműves söreivel, amit sör somelier ajánl a vendégek ízlésének megfelelően
  • a 3D-s digitális étkezési élményt tapasztalhatjuk meg a Le Grand Bistro-ban, ahol az ínycsiklandó fogások segítségével megismerhetjük Le Petit Chef élete nagy szerelmével való találkozásának történetét

De az Éden közösségi térben elérhető ajánlatok is gazdagodnak frissen sült ételekkel, ahogyan a Celebrity Apex 4 fő éttermében (Cosmopolitan, Cyprus, Normandie, Tuscan) is számos újdonságot kóstolhatunk!

Szórakozás a tengeri luxus csúcsán

A Celebrity Apex a szórakozási lehetőségek terén is bőven tartogat újdonságokat! Talán a legizgalmasabbnak a legmodernebb audiovizuális effekteket kínáló Színház három új show műsora ígérkezik, ahol 23 méter magas 4K minőségű LED-fal, 360 fokos kép létrehozására képes 28 méter magas, kör alakú vászon és a 20K felbontású Panasonic projektor garantálja az élményekben való elmerülést. Az új show műsorok egyike a „Rockumentary” a történelem legnagyobb klasszikus rock-pillanatait ünnepli és lehetőséget ad a közönség számára, hogy applikáción keresztül szavazzanak kedvenc fináléjukra. A 20 méter magas, 3000 LED levéllel megvilágított Élet fája is külön műsort kap, mely képes változtatni évszakonként a színét, a „Crystallize” előadásban pedig a légtornászok és a „víz alatti” balett kerülnek középpontba.

De az Éden közösségi központ egész napos programlehetőségei és a The Club-ban bemutatkozó „Caravan” artista és légtornász mutatványokkal színesített intim kabaréja is az egész utazáson át tartó ámulatba ejtő élményekről hivatott gondoskodni.

A Celebrity Apex 2020 áprilisában indítja a szezont Észak-Európában, majd nyáron 7-12 éjszakás hajóutakat kínál a Földközi-tengeren, olyan bakancs-listás helyszíneket érintve, mint Lisszabon, Isztambul vagy Cannes. Az Apex nővére, a Celebrity Edge áprilistól októberig szintén a Földközi-tengeren, novembertől 2021 áprilisáig pedig a Karib-tengeren várja a tengeri luxus szerelmeseit.