Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2020.01.15
Tovább bővíti délkelet ázsiai útvonal hálózatát a tajvani China Airlines (CI). A megnövekedett igények kielégítésre június 23-tól beindul a légitársaság második thaiföldi járata Bangkok után Chiang Mai-ba, a királyság második legnagyobb városába. A Taipei (Taoyuan) - Chiang Mai járatot heti 4 alkalommal teljesitik Boeing 738 típusú gépekkel, amelyek 158 személyes konfigurációban üzemelnek. A járatok CI851 szám alatt közlekednek keddi, szerdai, pénteki és szombati napokon. Tajpejből reggel 7.30-kor indulnak és helyi idő szerint 10.20-kor érkeznek Chiang Mai-ba a nagyon gazdag történelmi múlttal rendelkező városba.

A Bangkoktól 1 órányi repülőútra fekvő 160.000 lakosú város  az ország egyik fontos turista központja. Itt készülnek a tuk-tuk riksák valamint jelentős fa- és textiiparral büszkélkedhetnek. Gyümölcstermesztésük kimagasló, az egész országot ellátják . A régió klimája  egész év során egyenletesen meleg, a nappali hőmérséklet 30-35 C fok között mozog. Innen érhetők el a legegyszerűbben  a híres jao, kren és hmong törzsek által lakott települések is.

Március 29-től hetenként hatszor repül a China Airlines Cebu-ba, a Fülöp-szigetek egyik legnépszerübb üdülőhelyére. A járatok kedd kivételével közlekednek Taipei (Taoyuan)  és  Cebu között. Cebu a Fülöp-szigetek második legnagyobb városa és a „Queeen City of South2”-nek is nevezik. A várost 166 sziget veszi körül, melyek  rendkívül gazdag tengeri élővilággal büszkélkedhetnek. 2019-be a Condé Nast Traveler magazin Ázsia 2. legjobb búvár helye kitüntetést adományozta Cebunak. A fülöp-szigeti idegenforgalom pozitív kilátásainak köszönhetően a China Airlines eddig is heti 14 járatot üzemeltetett Tajpej és Manila illetve négyet Kaoshiung  és Manila között. 2015 óta a Philippine Airlines-szal codeshare-ben üzemelnek a járatok.

Az új járat a magyar utasok részére is igen kedvező csatlakozási lehetőséget biztosít. A járatok már foglalhatók  a foglalási rendszerekben

Ezzel  járattal a China Airlines összesen16 délkelet ázsiai célállomásra repül.

Diószegi Ilona  a China Airlines GSA-je  elmondta, hogy a China Airlines nagyon népszerű a magyar utazók körében, akik Tajvanba vagy Ázsiába repülnek, A legkedveltebb célállomások Bali, Ausztrália, Új-Zéland, Guam, Japán és Vietnam. A China Airlines egyre több csoportos utat szervez, mivel kedvezőek a foglalási feltételek és a Budapestről vagy Bécsből kiinduló árak. Sok a kombinációs lehetőség és így az utasok egy jeggyel több országba is eljuthatnak és megállhatnak Tajpejben is, ahova a magyar utasok turistakén vízummentesen utazhatnak.