Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2019.11.29
Teljes egészében nőkből álló legénységgel indít luxus óceánjárót a Celebrity Cruises.

A Celebrity Cruises luxus hajótársaság kész lerombolni a tengerész szakmát övező férfias sztereotípiákat: ezért a tehetséges női matrózok előtt tisztelegve, 2020. március 8-án, a nemzetközi nőnapon, a világ első teljes egészében nőkből álló legénységével indítja útjára a Celebrity Edge óceánjárót.  Különösen hatalmas mérföldkőnek számít ez egy olyan területen, ahol mindössze 2% a női tengerészek aránya!

A luxus hajózás egyik legkedveltebb társaságaként a Celebrity Cruises már eddig is tett erőfeszítéseket a tengerész szakma női képviselőnek támogatására. Az ő nevükhöz köthető a szenzáció számba menő, világelső női kapitány, Kate McCue kinevezése és az is elismerésre ad okot, hogy a hídon szolgálatot teljesítő csapataik 22%-a nőkből áll. Ez viszont valóban történelmi jelentőségű lépés, hogy a Kate McCue vezetette, 26 fős, 17 különböző országból származó, teljes egészében hölgyekből álló nemzetközi csapat irányítja majd 2020 tavaszán a Celebrity Edge fedélzetén a kellemes hajózást.

„Mi mind elkötelezettek vagyunk az esélyegyenlőség támogatásában. Az elmúlt években nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy a hajóink legénységén a női-férfi munkatársak aránya minél kiegyenlítettebb legyen. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ennyi tehetséges, tapasztalt hölgyet köszönthetünk csapatunkban, akik hihetetlen erőfeszítéseket tettek sikereik eléréséért. Ezt ünnepeljük ezzel a különleges hajóúttal és egyúttal a bajnokok elismerésével ahhoz is szeretnénk hozzájárulni, hogy minél több hölgyet köszönthessünk a jövőben a legénységben” – Lisa Lutoff-Perlo, a Celebrity Cruises Elnök-Vezérigazgatója

„2015 óta, alig 4 év alatt sikerült a navigációs hidakon a női munkatársak arányát 3%-ról 22%-ra emelni! Reméljük, hogy ez az iparági csúcs tovább növekszik, és még több hölgy lát majd lehetőséget a tengeri karrierben, különösen a mérnöki területeken” – tette hozzá Patrik Dahlgren, a Celebrity Cruises anyavállalatának, a Royal Caribbean Cruises hajótársaság Tengeri Műveleteinek Elnöke.

Fotó: Celebrity Cruises

Történelmi utazás, különleges programokkal

Az egyedülálló legénységhez különleges program-sorozat is kapcsolódik. A Celebrity Cruises történelmi jelentőségű utazásán kiállítás és aukció is indul majd, kizárólag női művészek alkotásaival, a vendégek emellett megvásárolhatják Reout Kallati luxus-ékszertervező egyedi kollekcióját és az ikonikus női rendezők előtt tisztelgő filmvetítéseket is indítanak.

Továbbá olyan egyéb programok is várják az utasokat, mint a Woman of the World kihívások, női röplabda verseny, kerekasztal beszélgetés a hajó inspiráló női vezetőivel, Mary Frances művész- és divattervező moderálásával és még sok más izgalmas újdonság, amely támogathatja a bátor fiatal lányokat és hölgyeket abban, hogy ne féljenek áttörni a határokat és a keretek!

Mindezt a 2018-ban debütált, díjnyertes, Celebrity Edge fedélzetén, amely olyan innovatív dizájn elemekkel teremti meg a modern luxuspihenés fogalmát, mint a tenger fölé nyúló, 16 szinten át liftező Magic Carpet, mely aktuális helyzetétől függően, hol a kényelmes kiszállást segíti, hol bárként üzemel, hol meghitt helyszín esti vacsorákhoz.

Ha pedig ez még nem lenne elég, 2020 nem csak az esélyegyenlőségi mérföldkő miatt lesz izgalmas év a Celebrity Cruises életében; ekkor debütál ugyanis a Celebrity Apex, az Edge Class második óceánjárója, melyet további két testvérhajó követ majd 2021-ben és 2022-ben.

A hajóút már foglalható a Tengerjáró Kft-nél, a Celebrity Cruises magyarországi képviseleténél:

info@rccl.hu     tel.:  36-1/235 0402     www.rccl.hu