Egy hideg estén érdemes egyből a Bajai Pálinkafőzde felé venni az irányt. A 2015-ben alapított üzemben ugyanis a pálinkafőzés teljes folyamatát végig követhetjük, akár főzés közben kóstolhatunk is. A jelenlegi termékkínálatuk 20 féle pálinkát tartalmaz: a hagyományos gyümölcsökből készült párlatokon kívül pálinkakülönlegességeket és ágyas termékeket is kínálnak.
Ha a kiadós pálinkázás után megéheznénk, akkor a Szentháromság tér felé érdemes kanyarodnunk, ahol a Borbistro étteremben igazi kulináris kalandozásban lehet részünk. A nyitvatartásuknak köszönhetően nyugodt szívvel választhatjuk a helyet egy reggeli kávé, de akár egy esti borozgatós beszélgetés helyszínéül is. A színvonalas és színes borválasztékuk mellett ínyencségekből is akad bőven.
A különleges húsokat és ízletes szalámikat a Katymáron működő Bácskai Bivalyos Birtoktól szerzik be. A Szommer Antal és Szommer-Papp Noémi által vezetett családi vállalkozás őshonos állattartással, valamint prémium kolbász és bivalysonka előállításával foglalkoznak. Egy kis kitérővel hozzájuk is be lehet térni, ugyanis a gazdaság kapuját mindenki előtt nyitva tartják, tavaly több osztálykirándulós csoportot is fogadtak.
A dél-alföldi régió legnyugatibb települése Dunafalva, ahol az ország legfinomabb sajtjait készítik. Pencz Pál fiatal gazda által vezetett Kobolya biogazdaság eleinte csak önellátásra törekedett, de a gondviselésnek köszönhetően a vállalkozás négy év alatt gyorsan kinőtte magát. A lágy és a hosszabb érlelésű sajtok, mellett különböző tejtermékeket is készítenek.
A bajai kalandozást érdemes a város legfiatalabb szállodájában, a 27 darab kétágyas szobát kínáló egy éves Hotel Elizabeth-ben zárni. A szobák mindegyikében légkondicionáló, televízió, ingyenes wifi szolgálja a vendégek kényelmét. A szállodához ingyenes, zárt, kamerával megfigyelt parkoló tartozik és a vendégeket 24 órás recepció várja.
A tervek szerint hamarosan wellness-részleggel szélesítik az amúgy is színes palettát, amit a szállóvendégeken kívül a külső vendégek számára is megnyitnak majd. Ami mellett nem lehet elmenni, hogy a hotel éttermében minden nap belekóstolhatunk az igazi, klasszikus bajai halászlé világába.