Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2019.11.08
Az Álomgyár Kiadó gondozásában újonnan megjelent könyveket mutatták be az újságíróknak egy sajtóreggeli keretében november 8-án, pénteken az EMKE Irodaház Konferencia termében. Palotás Petra, Papp Diána, Budai Lotti, Csabai Márk és Hidasi Judit beszéltek a könyveik születéséről és a következő időszak terveiről. Könyvajánló utazáshoz (is).

Az életet nem lehet megúszni, kikerülni – mondta Papp Diána Most élsz című regénye kapcsán, amely az ábrándoktól mentes felnőttkorról, a nosztalgiázásról, a “majdegyszer” helyett a “mostélsz” melletti meggyőződésról szól. Első könyve 2012-ben jelent meg, a hét év alatt hét regénye született. Ez az idő a felnőttéválás időszaka volt – mondta. Következő könyve egy romantikus regény lesz.

Palotás Petra Igazgyöngyök című novelláskötete lélekmelengető történeteket tartalmaz az ezerarcú szeretetről. A kötet elejét és végét egy-egy vers nyitja és zárja. A 10 éve Németországban és hazánkban is élő író úgy fogalmazott, hogy emléket állít sok szerettének és régi álmainak. – Hétköznapi történetek, amelyek emlékeket kovácsolnak – mondta. Következő regénye egy család életét mutatja majd be.

Budai Lotti: Rizsporos hétköznapok című gazdagon illusztrált albuma a 18-19. századi hölgyek budoár- és divattitkaiba, hétköznapjaiba vezeti be az olvasókat. Rizsporos hétköznapok címmel sikeres blogot is is, amelynek már 70 ezer olvasója van. Következő terve, hogy folytassa történelmi sorozatát. Úgy vélte, hogy a történelem tanításakor a francia forradalom is jobban megmaradna, ha az akkori ruhadivatot is bemutatnák.

Csabai Márk Így öltek ők című könyvében hosszas kutatómunka eredményeként gyűjtötte össze Magyarország tíz leghírhedtebb tömeg- és sorozatgyilkosának történetét az 1900-as évektől egészen napjainkig, fényképekkel és korhű tudósításokkal. Következő könyve olimpikonokról szól majd.

Hidasi Judit újságíró már megjelent duplakötetes krimije után született a most bemutatott 99 gondolat a szeretetről című önfejlesztő kötete. A szeretet önmagunk szeretetéről szól, mondta az írónő, aki a fejezetek végén egy-egy kérdés tesz fel az olvasónak, amelynek segítségével mindennap tanulhatunk valamit önmagunkról, a gondolatainkról, az érzéseinkről. Egy nap a parton címmel jelenik majd meg következő szerelmes regénye, amelyen már dolgozik.

A bemutató beszélgetés után a mintegy hetven érdeklődő a szerzők által dedikált könyvekkel tért haza és azzal az élménnyel, hogy mi, újságírók még mindig érdeklődünk az irodalom után.