Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2019.09.24
Akik úgy érzik, hogy kiégtek a mindennapi stressztől, azoknak Dubaj a tökéletes fitnesz/wellness úti cél, hogy kilépjenek a hétköznapokból, és feltöltődjenek élményekkel, melyek pihentetik és kényeztetik a testüket, miközben fejben is megszabadulhatnak a feszültségtől.

FITNESZ ESEMÉNYEK

A Dubaji Fitnesz Kihívás harmadik éve egy 30 napos fitnesz és wellness kezdeményezés, mely mindenkit arra ösztönöz Dubajban, hogy 30 napon keresztül legalább napi 30 percen át aktív legyen. Városszerte állítanak fel fitneszfalvakat és hálózatokat több mint 8000 ingyenes órával és aktivitással bárki számára, hogy mindenki részt vehessen a kihíváson.

2018-ban bámulatos módon 34 százalékkal többen neveztek be a kihívásra, mint az első, 2017-es alkalommal – vagyis a fesztiválra összesen több mint 1 millióan regisztrálták be magukat.

Fotó: Dubai DTCM
  • Dátum: október 18 – november 16, Helyszín: városszerte
  • Color Run

A Color Run egy szórakoztató 5 km-es futás, ahol a futókat fejük búbjától a lábujjukig más színnel fújnak le minden egyes km-nél. Mindössze két szabállyal könnyű felvenni a ritmust: a rajtvonalnál viselj fehéret, és érj célba színesen. A Color Run idén hetedik alkalommal tér vissza egy különleges témával, hiszen arra buzdítja a résztvevőket, hogy vegyék fel a legszebb szuperhősös jelmezüket a Hőstúrára, vagyis a futó eseményre a Dubai Autodrome-ba. A verseny után a szórakozás tovább folytatódik a Célba érő Fesztivállal – egy parti zenével, tánccal és még több színnel.

  • Dátum: november 10, Helyszín: rajt és cél a Dubai Autodrome-ban
  • Jóga Fesztivál

A Jóga Fesztivál egy újabb izgalmas – és ingyenes – hétvégi programmal tér vissza, tele jógaórákkal és wellness programokkal egy nyugodt kültéri környezetben, a Dubai Internetváros szívében. Hat sátorban kínálnak órákat, és érkezési sorrendben mindenkit szeretettel látnak.

Fotó: Dubai DTCM

Az ultramaraton 3 kimerítő távot ölel fel a sivatagban, a lélegzetelállító Al Marmoom Sivatagi Rezervátumban, ahol a maratoni terep a kemény homokostól a lágy mozgó dűnékig változik. A verseny része a világ leghosszabb, 270 km-es sivatagi ultrafutása, melyet több mint öt nap alatt lehet megtenni, míg a folyamatos 100 km-es és 50 km-es futások öt szakaszon futnak rendszeres ellenőrzőpontokkal.

  • Dátum: december 8 – 13, Helyszín: Al Marmoom Sivatagi Rezervátum