Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2019.09.22
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága elindította „Fejlődjünk együtt” címmel programsorozatot indított, amely során szemléletformáló üzemlátogatásokat szervez az élelmiszeripari vállalkozások számára. Első alkalommal az Eisberg cégcsoport magyarországi üzemének működésébe nyerhettek bepillantást az érdeklődők.

A társaság ügyvezető igazgatója többek között a hatékony munkaerő-megtartásról tartott előadást, de kitért a megfelelő munkakörnyezet, ezzel együtt a hatékony munkaerő-bázis kialakítására is. Gazsi Zoltán szerint az ilyen jellegű fejlesztésnek köszönhetően a vállalatok szélesebb munkavállalói réteget is meg tudnak szólítani, észszerűbbé válhat a munkaszervezés, továbbá növelhető a munkavállalók lojalitása.

A szakember elmondta, hogy már kisebb változtatásoknak köszönhetően csökkenthetőek a felesleges kiadások és mérsékelhető a gyártási veszteség.

Fotó: NAK

Az igazgató hitvallása: „A frissesség művészet – talán ez a szlogenünk írja le legjobban az Eisberg mindennapjait. A természet szeszélyes, évről évre újabb, egyre növekvő kihívásokkal szembesíti profi nyersanyag-beszállítóinkat is. Szigorú minőségbiztosítási követelményeink, a rendelkezésre álló modern technológia és motivált csapatunk összhangjával azonban biztosítani tudjuk vevőink számára a megszokott kiváló minőségű, ropogós salátákat az év minden napján.”

Tartósítószer nélküli salátaöntetek

Az Eisberg vállalatcsoport története több mint harminc évvel ezelőtt kezdődött egy svájci családi földműves üzemmel, amelyből napjainkra Európa egyik vezető vállalata lett, Közép- és Kelet-Európában első a konyhakész saláták előállítása terén. A magyar leányvállalat, az Eisberg Hungary Kft. 1992-ben alakult, 2017-ben a jubileumi 25 éves születésnapját ünnepelhette. Kétszázan dolgoznak a 3000 négyzetméteres gyáli üzemben, ahol profi osztályozó-, mosó-, szárító- és csomagolóberendezésekkel állítják elő a konyhakész csomagolt salátákat szigorú minőségbiztosítási kontroll mellett.

Fotó: NAK

A cég a kezdetektől piacvezető szerepet töltött és tölt be a konyhakész saláták hazai piacán, emellett kiemelkedő szereplő a dresszingek tekintetében is. Magyarországon elsőként vezette be a tartósítószer nélküli salátaönteteket, és folyamatosan bővíti széles kínálatát konyhakész salátatálakkal, szezonális salátakeverékekkel és grill zöldségtálakkal.

Fotók: Hatvanger Zoltán