Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2019.08.07
Augusztus utolsó előtti napján, 30-án, péntek éjjel rendezik hazánkban az állatkertek éjszakáját, amelyet 2012 óta tartanak meg. A Fővárosi Állat- és Növénykert pálmaházi teraszán szerdán tartott sajtótájékoztatón dr. Persányi Miklós elmondta, hogy ilyen gazdag programkínálat még soha sem volt, mint idén. A Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója arra kérte az újságírókat, hogy ők is hívják fel a látogatók figyelmét arra, hogy időben vegyék meg jegyüket erre a napra, nemcsak a pénztáraknál, de interneten is vásárolhatók jegyek.

Az idén limitálják a belépést az eseményre, egy bizonyos létszám felett már nem adnak el jegyeket. Éppen ezért időben kell felkészülni erre a napra. A belépők már most megvásárolhatók, elővételben kedvezményesen. A Fővárosi Állat- és Növénykertbe, a Tropicariumba és a Budakeszi Vadasparkba mindhárom helyszínre érvényes közös belépő is váltható.

Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője elmondta, hogy az eseményhez országszerte 13 állat-bemutatóhely csatlakozott, az ország 12 településén – Budakeszin, Budapesten, Debrecenben, Győrben, Jászberényben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Poroszlón, Szegeden, Veresegyházon és Veszprémben várják a látogatókat, mindenhol ez a nap a gyerekek utolsó hétvégéje az iskolakezdés előtt.

Hanga Zoltán (Fotó: Bódi Ágnes)

A fővárosban fókasó, fényfestés, és filmvetítés lesz, elefánttréning, zsiráf- és orrszarvú-etetés, valamint látványetetést tartanak a cebui disznóknál, a komodói sárkányoknál, az aldabrai óriásteknősöknél és a kis tigrispitonoknál is. Látványetetést tartanak a cebui disznóknál, a komodói sárkányoknál, az aldabrai óriásteknősöknél és a kis tigrispitonoknál is. A programok 19 órakor kezdődnek a fővárosi állatkertben, amely éjfélig tart nyitva.

A főigazgató bejelentette: pont ezen a napon várnak Dániából kubai krokodilokat, amelyek egy veszélyeztetett faj képviselői. Ha sikerül, akkor már őket is lehet majd látni 30-án.

Az eseményen a Budakeszi Vadaspark, a miskolci és a kecskeméti állatkertek képviselői is felsorolták programjaikat. A Pécsi Állatkertben pénteken és szombaton is lesznek programok a tavalyi annyira jól sikerült.

 A sajtótájékoztató után a látogatókkal együtt a sörényes hangyászok etetését nézhettük meg.

Az esemény részletes programjai az állatkertek honlapján olvashatók.