Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2019.08.01
A magyar utasoknak tett ígéretünk szerint a LOT Budapesten tovább fejlődik. 2019. szeptember 22-én elindítjuk közvetlen járatunkat Szöulba, jővőre pedig március 20-tól hat új úti célra, Szófiába, Prágába, Belgrádba, Stuttgartba, Bukarestbe és Brüsszelbe is repülünk, 12-re emelve budapesti járataink számát. Az új nemzetközi járatok beindítása Magyarországról a közép-kelet-európai piaci konszolidáció újabb szakaszát jelzi, amelynek éllovasává válik a LOT.

A LOT tavaly beharangozott budapesti hálózatfejlesztési stratégiája a mai nappal valósággá válik: 2020. március 30-tól, alig két évvel az első non-stop közvetlen amerikai járat beindítása után, a LOT a magyar fővárosból összesen 12 közvetlen úti célra fog repülni (Varsó, Krakkó, London City, Bukarest, Brüsszel, Stuttgart, Prága, Belgrád, Szófia, New York City, Chicago, és Szöul). A most bejelentett Európán belüli járatok üzemeltetését a LOT három Embraer 195 típusú repülőgéppel végzi majd, amelyeket Budapesten fog állomásoztatni. A következő nyár menetrendi időszaktól kezdődően tehát a légitársaság budapesti bázisán már négy rövid távú repülőgép és egy Boeing 787 Dreamliner alkot állandó flottát.
A Budapest-Szöul járat hetente háromszor fog közlekedni (Boeing 787 Dreamlinerrel) a következő menetrend szerint:

LO2001 11:25 – 6:05 (+1) BUD-ICN   kedd, péntek és vasárnap
LO2002 07:35 – 12:20 ICN-BUD       hétfő, szerda és szombat

A Budapest-Szöul menetrend kialakítása biztosítja a kényelmes budapesti átszállást a különböző európai városokba, köztük Stuttgartba, Prágába és Varsóba tartó járatok indulása előtt egy órával. A Budapest-Szöul járat repülési ideje kevesebb, mint 12 óra lesz.
A prágai és stuttgarti járatok naponta kétszer közlekednek majd (kivéve hétvégén), a szófiai és belgrádi járat pedig naponta lesz igénybe vehető, a hét minden napján.

Az új budapesti járatok elindításával a LOT egyes meglévő járatait is módosítja. A következő téli menetrendi időszakban a LOT hetente négy helyett háromszor repül New YorkbaChicago pedig szezonálissá válik, azaz csak a nyári időszakban lesz elérhető. Ugyanakkor amiatt, hogy a Boeing 737 MAX típus a földre kényszerült, a LOT úgy döntött, hogy 2020. márciusára halasztja a korábban bejelentett brüsszeli és bukaresti járatok elindítását. Az utasok tehát Magyarországról a következő nyáron már hat új európai úti célra juthatnak el a lengyel légitársasággal.

A Budapest és Szöul között közlekedő járatokra az összes értékesítési csatornán vásárolhatók már a jegyek. A Budapestről kínált Európán belüli új desztinációk (Belgrád, Stuttgart, Szófia, Prága) esetében 2019. augusztus 7-től lehet repülőjegyet foglalni.