Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2019.07.25
Lehetünk kiváló golfjátékosok vagy lelkes amatőrök, a világban számos olyan golfpálya van, amely a sport élvezete mellett lélegzetelállító látványt és nyugodt környezetet kínál az odalátogatók számára. Az Emirates összegyűjtötte a világ 5 legszebb golfpályáját, melyek egyszerűen megközelíthetők Budapestről a légitársaság járataival.

Thai Country Club, Thaiföld

Thaiföld legkiválóbb golfpályája, a Thai Country Club tökéletes választás játéktudástól és tapasztalattól függetlenül minden golfozó számára. A pályát Dennis Griffiths, az Amerikai Golfpályaépítészek Társaságának elnöke tervezte, aki nem csak a játékterület kialakítására fordított nagy figyelmet, hanem arra is, hogy a festői látvány is lényeges része legyen a játékélménynek. Így ez a golfpálya nem csak a golfozóknak ér meg egy kiruccanást, hanem a természet és gyönyörű tájak szerelmeseinek is. Az Emirates napi öt járatot indít Dubajból Bangkokba, Budapestről pedig kevesebb mint 24 óra alatt eljuthatunk álmaink golfklubjába. Aki Thaiföldre készül, annak érdemes ezt a pályát is megnézni, és sétálni egyet a gyepen, melyen nem mellesleg Tiger Woods is szerzett bajnoki trófeát.

Fotó: Emirates

Kingston Heath Golf Club, Ausztrália

Melbourne népszerű turista úti cél az olyan látványosságok miatt, mint a Királyi Botanikus Kert, a legendás rock bandáról elnevezett AC/DC sugárút, vagy a Szent Pál katedrális. Azt már kevesebben tudják, hogy Melbourne-ben található a világ egyik leghíresebb golfpályája, a Kingston Heath Golf Club, amely a 2016-os golf világbajnokságnak is otthont adott. A golfozók körében a pálya elsősorban a homokcsapdáiról vált híressé, és Tiger Woods is azt mondta róla, hogy ezt a pályát egyszer az életben mindenkinek ki kell próbálnia. A pályát és benne a híres homokcsapdákat a legendás brit pályatervező, Alister MacKenzie tervezte még 1926-ban, és mindennél többet elmond, hogy a mai napig a világ tíz legjobb golfpályája között tartják számon. Ha hiszünk Tiger Woods-nak, és van golfos bakancslistánk, Dubajon keresztül napi három Emirates járat is indul Melbourne-be.

Fotó: Emirates

Az Emirates Golf Club elsőszámú pályája, a Majlis versenypálya, Dubaj

Tudja mit jelent az, hogy „majlis”? Arabul annyit tesz, „találkozópont”. A Majlis Golf Club nem csak arról híres, hogy ez volt az első füves golfpálya a Közel-Keleten, hanem számos egyéb tulajdonsága miatt is közkedvelt. Itt rendezik meg például a nagy presztízzsel bíró Omega Desert Classic bajnokságot. A közismerten nehéz pályán a játékosoknak igazi kihívást jelent a labdával a lyukakba találni, de az igazi különlegességét az adja, hogy őshonos nővény-, és állatfajok százainak ad otthont ez a terület. A Dubajba utazóknak érdemes meglátogatni ezt a klubot, még akkor is, ha nem a legnagyobb golf-rajongók. Ki tudja, talán épp a Majlis-on kap kedvet egy új hobbihoz. Az Emirates naponta indít közvetlen járatot Budapestről az arab metropoliszba, és kevesebb mint hat óra alatt már a rendezett, zöld pázsitot érezhetjük a talpunk alatt.

Fotó: Emirates

Bali National Golf Club, Bali

Bali nem csupán az „Ízek, imák, szerelmek” élmény miatt ér meg egy utazást, hanem a világ egyik leggyönyörűbb golf pályája miatt is. A számtalan helyi golfklub közül a Bali National Golf Club bármilyen tudásszintű golfozónak ideális. Az Emirates naponta kétszer repül a Ngurah Rai Bali nemzetközi repülőtérre, ahonnan 20 perces autóút után már meg is érkezhetünk a minden luxussal felszerelt pályára. A klub lenyűgöző és kényelmes villáiban megszállva fejleszthetjük golftudásunkat.

Fotó: Emirates

Heritage Golf Club, Mauritius

Nagyot téved az, aki azt hiszi, a golf csupán annyiról szól, hogy egy apró labdát a megfelelő lyukba kell ütni. Vagy csak nem játszott még Mauritiuson a Heritage Golf Club pályáin. Ezt a hiányosságot könnyű pótolni, mivel az Emirates gépei naponta kétszer repülnek a gyönyörű szigetre. A páratlan panorámát nyújtó hegyek között elterülő pálya és az Indiai-óceán türkizkék lagúnáinak látványa szinte már túl szép, hogy igaz legyen; de ez nem csak mese, hanem a valóság, és bárki megtapasztalhatja. Aki egyszer megpillantja ezt a varázslatos tájat, azonnal kedvet kap, hogy profi golfjátékossá váljon. 

Fotó: Emirates