Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2019.07.24

A Szövetségi Statisztikai Hivatal január és április között 23,8 millió nemzetközi vendégéjszakát számolt a hotelekben és a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyeken Németországban. Ez 3,0 százalékos növekedésnek felel meg az előző év ugyanezen időszakához képest.

„A húsvéti ünnepnapok idén késői időpontra, áprilisra estek, ez pedig egy nagy utazási hullámot váltott ki a legfontosabb európai küldőpiacokon. Hollandiából, Olaszországból, Spanyolországból, Dániából és Svédországból kétszámjegyű növekedést regisztráltunk” – mondja Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke. 

„Ennek ellenére nemzetközi szinten nehéz környezetben mozgunk kereskedelmi konfliktusokkal, egy továbbra sem tisztázott Brexit-tematikával és az Euro-zóna konjunktúragyengülésével. Az olyan figyelemfelkeltő kampányokkal, mint a ‚German Summer Cities‘ felkeltjük az utazók érdeklődését, ugyanakkor olyan aktivitásokat hozunk létre, amelyekkel alakíthatjuk a digitális transzformáció kihívásait.”

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti “turisztikai testülete”, székhelye Frankfurt am Main városában van. A Hivatal az úticél Németországot képviseli a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából. A Hivatalt a német szövetségi parlament (Bundestag) határozata alapján e minisztérium támogatja. A DZT stratégiákat és termékeket dolgoz ki és tesz közzé annak érdekében, hogy a német célállomásokról pozitív imázst alakítson ki külföldön, és előmozdítsa a németországi turizmust. Ehhez világszerte 31 országban tart fenn képviseleti irodát. Bővebb információt erről az online sajtóközpontban olvashat a következő internetes címen: www.germany.travel/presse