Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2019.06.14
Nyakunkon a nyári szünet, amely a gyerekek számára az egyik legvidámabb időszak kezdete. Azonban, a hosszú nyári napok hamar unalmassá válhatnak a megszokott hétköznapi rutin után. A Europcar Autókölcsönző most összegyűjtötte, hogy mivel köthetjük le a lurkókat, hogy kihozzuk a nyári hónapokból a legtöbbet, elűzzük az unalmas perceket és közben közös élményeket szerezzünk, felejthetetlenné téve ezzel a vakációt az egész család számára.

A szülőknek általában óriási fejtörést okoz, hogy mit kezdjen a gyerekével a nyári hónapokban. Használjuk fel ezt az időszakot arra, hogy közös élményeket szerezzen a család, aminek köszönhetően még inkább elmélyíthetjük a kapcsolatunkat a gyerekeinkkel.

Autóval elérhető csodás itthoni kirándulóhelyek:

  • Lillafüredi-vízesés, amely 20 méteres magasságával frissítő látványként tárul elénk a nyári hőségben. A vízesés fátyla mögött található Anna-barlangot sem érdemes kihagyni, hiszen ez hazánk egyik egyedi természeti értéke.
  • A Zempléni táj egyik érdekessége, a Boldogkő Vára nyáron is várja a látogatókat pazar kilátássál, tárlatvezetéssel és középkori várjátékokkal.
  • Szigetköz a természet szerelmeseinek paradicsoma és Magyarország legnagyobb szigete. Sokan azt is mondják rá: a “Duna ajándéka”. Láperdők, mocsárrétek, ligeterdők borítják, állat- és növényvilága pedig páratlan. A nedves környezetben rengetegféle kétéltű, hal, lepke és madár talál otthonra. A vadregényes táj az egész család számára kihagyhatatlan, hiszen nem csak szárazföldi-, hanem vízitúráknak is tökéletes helyszínt biztosít.
  • A Tapolcai-tavasbarlang, az egyetlen olyan barlang hazánkban, amelyet csónakkal lehet bejárni. Itt az idő hát, hogy a családban mindenki evezőt ragadjon, és közösen gyönyörködjön a feltörő melegvíz alkotta járatokban.
  • A Tihanyi levendulás egyszerre több érzékszervünkre hatva kápráztat el bennünket. A Szedd Magad! program keretein belül pedig mindannyian bejárhatjuk a hatalmas levendula mezőket, amely különösen szórakoztató programmá válhat a fiatalabb gyerekek számára is, hiszen ki ne imádna szaladgálni a végtelen mezőkön.
  • A Tisza-tavi Ökocentrum és Vízi Sétányt meglátogatva elénk tárulnak a Tisza-völgy természeti kincsei, amelyeket akár sétával, akár hajóval is megcsodálhatunk. Az Ökocentrumban található édesvízi akváriumban pedig megismerhetjük a Tisza-tó egyedülálló élővilágát.

Amennyiben nincs olyan autó, amivel útra tudnánk kelni, akkor sem kell lemondani az utazásról. A Europcar Autókölcsönzőnél, akár már egy napra kibérelhetjük az utazásunknak megfelelő gépjárművet. Hogy utazás közben is hasznosan teljen az autóban töltött idő, játékos módon tanítsuk meg a táblákat a gyerekeknek. Útkereszteződésekhez érve, például ismertethetjük a különböző közlekedési táblák jelentését, hogy kinek van elsőbbsége és, hogy hogyan közelítsük meg szabályosan a vasúti átjárókat.

Azonban, ha éppen nincs kedvünk utazni, egy közös autómosás is mókás program lehet a tűző napon. Fürdőruhába öltözve vegyük kezünkbe a slagot, hiszen ilyenkor mindannyian nyugodtan vizesek lehetünk.

Ha éppen nincs lehetőségünk arra, hogy elutazzunk, térképezzük fel a környezetünkben lévő helyszíneket és programokat, amelyeket időjárás függvényében be tudunk vetni.