Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2019.06.06
A Danubius Hotel Helia Episode éttermében Varga Csaba, a szálloda igazgatója szerdán, június 5-én megtartott sajtótájékoztatóján Tóth Zoltán, a Helia séfje és Maráczi Imre, a szállodalánc vezető konyhafőnöke és éttermi igazgatója, a Hilton Budapest konyhafőnöke is beszámolt a közelmúltban elért eredményeikről.

A résztvevőknek szerencséjük volt, mert a tájékoztató idején eleredt könnyű zápor hamar véget ért, és az újságírók csatlakozhattak azokhoz a meghívottakhoz, akik a szálloda megújult teraszán az új gasztronómiai koncepcióval elkészült étel és italkínálatot kóstolhatták meg.

Fotó: Bódi Ágnes

A tájékoztatón többek között elhangzott, hogy a Hélia egyedülállóságát az is okozta, hogy nagyon jó helyen van, a Duna-parton helyezkedik el. A belváros csupán 15 perc, a közeli Margitszigeten pedig sportlehetőségek sora – futóösvény, teniszpálya, bicikli, strand – és gyönyörű parkok várják a mozogni vágyókat. A konferenciahotel széleskörű wellness, fitness és gyógyszolgáltatásokkal, és minden igényt kielégítő wellness hotel, amely színvonalas szakmai rendezvényeknek is otthont ad.

Fotó: Bódi Ágnes

A mostani tájékoztatón mutatták be a Hélia megújult Episode éttermét és teraszát. A Danubius Hotels Group átfogó korszerűsítési stratégiájának része ez a felújítás is, az étterem több részre is osztható, bővítették reggeli kínálatát, és a látványkonyha bármilyen rendezvényen helyt áll.

Maráczi Imre elmondta, hogy fő törekvése, hogy jelen legyenek a főváros kulináris térképén. „A trendet teremteni kell, nem követni” – mondta. Bisztro jellegű étlapok születnek, amelyek a szezonálisan megújuló egészséges választékkal várják a vendégeket.

Tóth Zoltán a sikeres tematikus napokról, hetekről és hónapokról számolt be. Helyi kiskereskedőktől, szerződéses partnereiktől vásárolják az alapanyagokat és gondolnak az ételintoleranciában szenvedőkre is, válogathatnak vegetáriánus, bio és diabetikus ajánlataik közül is.

Fotó: Bódi Ágnes

A bemutatón Rakonczai Imre, Kornay – Szenes Iván díjas előadóművész, zenész, zeneszerző idézte vissza a régmúlt dalait. Az előadó több száz magyar és külföldi számból álló repertoárjából válogatott, a vendégek pedig mindent megkóstoltak.