Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2019.06.01
Az ötödik Zenélő Budapest rendezvénysorozat június 1. és augusztus 18. között 16 helyszínen, 600 ingyenes, szabadtéri koncerttel várja az érdeklődőket. Ezek a koncertek Budapest olyan a turisták és a helyiek által kedvelt helyszíneinek kölcsönöznek különleges hangulatot komoly- és könnyűzenei aláfestéssel, mint például a Vajdahunyadvár, a Bazilika, a Magyar Nemzeti Galéria, a Műcsarnok vagy a Várkert Bazár – hangzott el a május utolsó napján a Magyar Nemzeti Múzeumban megtartott beharangozó sajtótájékoztatón.

Bán Teodóra, a programot szervező és kivitelező Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ ügyvezetője arról informálta az újságírókat, hogy az idei Zenélő Budapest kínálatában új helyszínek és új zenei tematikák is megjelennek. Külön figyelmet kap a főváros kulturális életében mindig is hangsúlyos kávéházi életérzés, a „régi pesti éjszakát” több helyszínen is megidézik. Számos gyerek- és ifjúsági zenei programmal is lehet találkozni a Millenáris parkban, vagy a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.

A zenei sorozatban idén – mely már az ötödik év a Zenélő Budapest történetében – közel hatszáz minikoncerten még tartalmasabb programmal, kiemelkedő hazai előadóművészek bevonásával muzsikálnak a zeneművészek. Idén két új helyszínen, a Magyar Nemzeti Múzeumban és a Millenáris Parkban gyermek és ifjúsági programok gazdagítják a kínálatot.

Fotó: Bódi Ágnes

E kettő mellett új színfoltként, új koncerthelyszínként a Budai Vár Hollós kapuja, a Hegyvidéki Kulturális Szalon kávézó-terasza, a Március 15. tér, a Szépművészeti Múzeum, valamint a Várkert Bazár Szárazárok színpada is koncertekkel várja a zenét szeretőket.

A fellépő művészek Budapest kiváló zenekarainak – a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, a Magyar Állami Operaház Zenekara, a Budapesti Fesztivál Zenekar, a Duna Szimfonikus Zenekar, a Concerto Budapest – rendszeresen együtt kamarazenélő muzsikusai, valamint kiváló magyar zenészek, jazz zenészek és szólisták.

Fotó: Bódi Ágnes

A kormány és Budapest Főváros Önkormányzata közös támogatásával megvalósuló Zenélő Budapest különleges, világszinten is egyedülálló attrakciója a fővárosnak. A koncertsorozat hozzájárul a turizmus élénkítéséhez, Budapest népszerűsítéséhez. Az idén ötödik alkalommal megrendezendő eseményt a kormány 77 millió forinttal támogatja – mondta Vidoven Árpád, a Miniszterelnöki Kabinetiroda közigazgatási államtitkára.

A Zenélő Budapest koncertsorozat a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezésében, Budapest Főváros Önkormányzata és a Miniszterelnöki Kabinetiroda támogatásával valósul meg. A koncertsorozat ötletgazdája Götz Béla és Götz Nándor, művészeti vezetője Götz Nándor.

A helyszínekről és a programokról bővebb információ:

www.zenelobudapest.hu