Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2019.05.13
Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római parton, csupán pár méterre a Dunától! A különleges villapark a belvárosi pezsgés és a vidéki élet elemeit ötvözi és a „The Village” nevet kapta. A minimál stílust és a letisztult eleganciát kedvelő igényes közönség nemsokára a Rómaira költözik, ugyanis hamarosan átadják a rekord idő alatt értékesített luxusvilla komplexumot.

Pár hónap múlva 23 prémium villát adnak át a Római parton, hiszen hamarosan elkészül Budapest első luxusvilla parkja, amelyet kifejezetten a budapesti igényesebb közönség igényei szerint álmodott meg a népszerű luxusvilla építész, Singer Ádám és csapata a Singer Design. Az építész elmondta: még őt is meglepetésként érte, hogy ilyen hamar értékesítették a villákat. „Meglepődtem, hogy milyen gyorsan elkeltek a villák, viszont ez csak megerősített minket abban, hogy igény van a prémium építészetre Magyarországon” – mondta el Singer Ádám. 

A The Village villapark a III. kerület egyik legkedveltebb részén, a Római parton helyezkedik el. Az otthonok könnyed elrendezését a nagy alapterület, valamint a rajta kialakított park, játszótér, az utak menti zöldsávok, járdák, a tágas elő- és hátsókertek csak még szabadabbá teszik, közvetlen telekkapcsolata a Duna-parttal pedig egyfajta exkluzivitást teremt. 23 minimál stílusú luxus villa, 16 lakással, csónakházzal, kültéri medencével, egy közös portával és egy közösségi épülettel kerül kiépítésre. A csaknem 2,7 hektáros alapterületen elhelyezkedő önálló egyedi, mégis összességében egységet képező különleges villák a természet elemeit hordozzák magukban, kialakításukat pedig a kényelem és szabad érzés ihlette. 

Fotó: The Village

„Biztosan sokan vannak, akik egyetértenek velem abban, hogy még mindig a Római az egyik legmenőbb hely Budapesten. Amint beköszönt a tavasz, a Duna közelsége, a hekk, a langalló és az idilli hangulat mindenkit idecsábít. Ebben a szemléletben alkottuk meg a The Village villa-parkot, amely kifinomultan adja át azt az életérzést, amelyre mindenki vágyik. Tökéletes összhang a nyüzsgő városi élet és a kertváros csendes, idilli hangulata között” – folytatta Singer Ádám építész. Hozzátette: szerint egy ehhez hasonló fejlesztés esetében rengeteg múlik a beruházó és az építész együttműködésén.

„Németh György az egyik legvizionáriusabb beruházó, akivel valaha dolgoztunk! Érti a prémiumot, nagyvonalú, kreatív. Sokat tanultam tőle.” Az építész elmondta: míg Magyarországon még kevesen ismerik, de külföldön már régóta népszerűek az ún. kohabitációk, amelyek a prémium építészet mellett új közösségeket is teremtenek. „A projekt típusa nem ismeretlen nemzetközileg. Jómódú társadalmakban vannak példák felsőkategóriás villa ’telepekre’. Gondoljunk csak Fort Lauderdalere Floridában, vagy a Pálmára Dubaiban… Ezekben az a közös, hogy teremtettek egy átfogó, elvarázsoló környezetet, amiben minőségi épületet volt érdemes csak építeni, olyan drága és exkluzív volt. Eredményként hasonló jómódú szomszédságok alakultak, közös védelemmel és értékrenddel. A mi projektünk kisebb léptékben, de hasonló célokat tűzött ki, de a beruházó révén, összehangolt megjelenésű épületekre is lehetőség nyílt.” 

A villapark beruházója, Németh György évekkel ezelőtt szeretett bele a Római part környékébe, korábban a közelben található Római Terasse Lakóparkot is ő építtette. 

Fotó: The Village

„Amikor a Római Terasse-t csináltam akkor jöttem rá, hogy egy exkluzív helyen lévő lakóparknál nem a kisebb lakások, hanem a nagyobb ingatlanok a vásárlóközönség kedvencei. Ezért ez alapján választottam ki a Duna parton ezt a 2.7 hektáros telket. Akkor jött az ötlet, hogy csináljunk egy minimál stílusú villaparkot, ahol az emberek nemcsak egy nagyobb lakást kapnak, hanem egy kertet és egy közösséget is” – mondta Németh György projekt menedzser, aki hozzátette, hogy a The Village-ben a szokásostól eltérő belmagassággal, időtálló felületekkel és óriási nyílászárókkal találkozhatnak a lakók, melyek a Singer Design munkáját dicsérik, ezek pedig hozzájárultak a villák kiemelkedő népszerűségéhez is. 

Németh György kiemelte: mivel a villák a Duna parthoz közel helyezkednek el, ezért extra hangsúlyt fektettek az árvízvédelemre is. Gátat építettek, így az árterülettől teljes mértékig függetlenítették lakóparkot.