Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2019.04.10
Ismét vízum nélkül utazhatnak az USA állampolgárai Brazíliába. Sok éves szünet után az új brazil kormány döntése alapján bevezették a vízum mentességet az USA, Ausztrália, Kanadai és Japán állampolgárai részére, akik turistaként érkeznek az országba.

Az új vízum rendelet június 17-től lép életbe. Jelentős beutaztató forgalom növekedéssel számolnak az idegenforgalmi hatóságok. Az elmúlt évben csak 6.6 millió turista érkezett Braziliába, kevesebb, mint a fele a New Yorkba látogatóknak. 2023-ig 34 millió dollárt szánnak  idegenforgalmi PR kiadásokra. A cél az  évi  12 milliós beutazó szám elérése.

Az Air Canada bejelentette, hogy 2019. december 11-től heti három közvetlen járatot indít Montreál és Sao Pauló között. A Montreálba érkező utasoknak közvetlen csatlakozási lehetőséget biztosítanak a tovább utazáshoz Vancouverbe,  Calgaryba és Quebecbe.  A Sao Paulóba érkező utasoknak is számos további brazíliai belföldi célállomásra biztosított a közvetlen csatlakozás, tájékoztatott Sárdi Rezső a HAVAS Creative Tours DMC magyarországi marketing ügynökségétől.