Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2019.04.10
2019. februárjában nyilvánosságra hozta számait a tajvani China Airlines. Az 1959. óta üzemelő légitársaság az idén ünnepli 60 éves fennállását.

Jelenleg 29 ország 161 városába repülnek, 12.367 munkatársából 1814 alkalmazott teljesít szolgálatot külföldön. 88 gépből álló flottája – a folyamatosan új gépek üzembe állítását követően- már 14 darab A350-900-as típust üzemeltet, melyek az összes európai útvonalon közlekednek Frankfurt kivételével, ahol továbbra is Boeing 777-esek repülnek. Az Európából indulók mindegyike közvetlen járatként közlekedik. 2018-ban Bécs, London, Amszterdam, Roma és Frankfurt voltak a légitársaság fő európai átszállási pontjai . A magyar utasok körében Bécs a legfrekventáltibb átszállási állomás, ahova busszal vagy az Austrian Airlines Budapest-Bécs járatával juthatnak el budapesti kiindulású,  átfogó áron.

A magyar turisták legkedveltebb úti céljai az ázsiai desztinációk után Új-Zéland, Ausztrália és a más légitársaságok  által nehezen megközelíthető  Csendes-óceáni  Palau-  és Guam-szigetek voltak.

A tavalyi év fő slágere Bali és Kambodzsa. Kiváló a csatlakozás Balira és kambodzsai Siem Reap-be. A csoportos kiutazok is egyre gyakrabban veszik igénye a China Airlines járatait ázsiai utazásokhoz és megszakítják útjukat Tajvanban egy néhány napra.

Amennyiben az utasok által választott járat hosszabb tranzit idővel jár Tajpejben, úgy a légitársaság ingyenes, repülőtértől repülőtérig Tajpej-i városnézést biztosít naponta két alkalommal. A magyar utasok turistaként vízum nélkül utazhatnak a szigetországba.

Egyre több fiatal repül Tajvanra , Ausztráliába és Új-Zélandra a „Working Holiday” program keretében, ahol tanulhatnak, dolgozhatnak és kirándulhatnak az egy éves vízum birtokában.

A China Ailines flottája 88 gépből áll, amelyből 70 utas-,  18 pedig teherszállító. Az utóbbiak Boeing 747-400F típussal közlekednek A gépek átlag életkora 8,7 év.

2018-ban beindult a Tajpei-Ontario járat, megkötésre került az első codeshare megállapodás az Air France által üzemeltetett Párizs-Tajpej közvetlen járatra, beindultak a Kaohsiung-Hong Kong-Jakarta és a Taipei-Chongqing útvonalon közlekedő járatok, valamint codeshare megállapodásra került sor a Japan Airlines által üzemeltetett  Japánon belüli 7 belföldi járatra. Heti 3-ra emelték a Tajpej és a csendes óceáni Palau közötti járatok számát.

2018-ban egymás után ötödik alkalommal ítéltek oda a TCSA díjat (Taiwan Corporate Sustainability Award) a China Airlines-nak.