Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2019.03.28
Budapest és Zágráb közösségi közlekedési összeköttetése jelentősen javul: A FlixBus a nyári főszezonra megkétszerezi kapacitását a két város között.

2019 első felében a Budapest és Zágráb közötti közösségi közlekedési kapcsolat jelentősen javul. A FlixBus európai mobilitási szolgáltató 2018-hoz képest megkétszerezi a menetrend szerinti összeköttetések számát a két város között, így a nyaraló szezonban naponta tizenkét indulási lehetőség közül választhatnak a horvát fővárosba utazó magyarok.

„A előző évben Bécs irányába történt jelentős kapacitásbővítésünk bebizonyította, hogy ha gyors és könnyen elérhető közlekedési alternatívát biztosítunk, azzal magabiztosan növelni tudjuk az utasszámot. Horvátország 2018 nyarán a második legnépszerűbb célország volt a Magyarországról induló FlixBus utasok körében, az idei kínálatunk a tavalyinál is rugalmasabb, így arra számítunk, hogy még több embert győzünk majd meg arról, hogy saját autója helyett távolsági busszal utazzon.” – mondta el Arany László, regionális ügyvezető igazgató.

A leggyorsabb, fenntartható közösségi közlekedési lehetőség Zágrábba

Jelenleg a FlixBus biztosítja a leggyorsabb közvetlen menetrend szerinti közösségi közlekedési lehetőséget a horvát fővárosba. A bővítés első hulláma április 11-én történik meg, ekkor nyolcra ugrik az indulások száma a forgalmasabb napokon, június 10-től további négy utazási lehetőséggel bővül a kínálat. Ezt követően egész nyáron naponta tizenkétszer, napközben általában óránként gurulnak majd ki buszok a budapesti megállókból Zágráb felé.

A FlixBus 2016 első felében terjesztette ki távolsági buszhálózatát Magyarországra. Zágrábba eleinte napi egy járat közlekedett, 2017-ben háromra, 2018-ban már hatra növelte a napi összeköttetések maximális számát a vállalat, tehát a kezdetek óta évről évre folyamatosan nőtt a kapacitás. Újdonság az előző évekhez képest, hogy idén áprilistól már éjszakai busz is jár majd a két város között, így még több időt és akár a szállás költségét is megtakaríthatják a távolsági busszal utazók.   

Horvát Idegenforgalmi Közösség: Zágráb növekvő népszerűsége is indokolja a bővítést

A bővítést a Horvát Idegenforgalmi Közösség is üdvözli. Ivana Herceg, a budapesti iroda igazgatója elmondta: „2018-ban 1.402.958 vendég 2.522.170 vendégéjszakát töltött a horvát fővárosban, ez 2017-hez viszonyítva kilenc, illetve tíz százalékos növekedést jelent. Zágráb jelenleg az egyik legjobb ár-érték arányú lehetőség városlátogatás kategóriában Európában, programok hatalmas választékát kínálja a látogatóknak. A város gazdag múzeumokban, színházakban, galériákban; autentikus piacok, meglepően pezsgő éjszakai élet, ínyencségek széles köre és szállások nagy választéka várja a turistákat, akik könnyen továbbutazhatnak Horvátország híres tengerpartjára is.”

A buszszolgáltató februárban jelentette be 2019-es menetrendjét az Adriai-tenger irányába, húsz tengerparti településre kínál majd napi összeköttetést Magyarországról. Olaszország és Szlovénia mellett az Isztria és Dalmácia legnépszerűbb városaiba is indul közvetlen távolsági busz. Zágrábból még ennél is több tengerparti településre foglalhatók jegyek.

ÖSSZEKÖTTETÉS LEGRÖVIDEBB
UTAZÁSI IDŐ
ÁR
(FT-TÓL)
Budapest-Zágráb 4ó 20p 5.399