Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2019.03.18

Németország és az egész világ 2020-ban Ludwig van Beethoven 250. születésnapját ünnepli. A Német Turisztikai Hivatal (DZT) a mai napon Berlinben az ITB vásáron megkötötte együttműködési szerződését a Beethoven Jubiläums Gesellschaft mbH társasággal a jubileum külföldi marketingjének közös kivitelezésének érdekében.

A DZT 2020-ban nemzetközi tematikus kampányt folytat a Beethoven-jubileum kapcsán: ennek keretén belül több mint 50 piacon releváns tartalmakat publikál és részletekbe menő aktivitásokat tervez a meghatározott kiemelt küldőpiacokon.

Fotó: DZT

A közhasznú Beethoven Jubiläums Gesellschaft társaságot, a Beethoven Haus Alapítvány leányvállalatát a Szövetségi Kormány, Észak-Rajna–Vesztfália, a Rajna-Sieg-Körzet és Bonn városa finanszírozza. Feladata, hogy a jubliemi évet, mint eseményt nemzetközi kisugárzású regionális gyökerekkel rendelkező rendezvényként szervezze, támogassa és koordinálja.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatósági elnöke így nyilatkozott az együttműködési szerződés aláírásának okán: „Alig létezik még olyan nemzetközi kisugárzással rendelkező művész, mint Ludwig van Beethoven: zseniális zeneszerző, virtuóz előadó és korszakának kritikus szellemisége volt. A DZT a Beethoven-kampánnyal további digitális fénypontokat kínál a kulturális utazások piacvezetőjeként Európában. A virtuális valóság a nemzetközi vendégeknek egyszeri lehetőséget kínál arra, hogy Beethovennel élőben a zongorán négykezesben játszák el a 9. szimfónia részleteit.”

Ralf Birkner, a Beethoven Jubiläums Gesellschaft mbH gazdasági igazgatója szerint: „A DZT-vel való együttműködés lehetővé teszi számunkra, hogy a 2020 Beethoven jubileumi évet sokszínű programjával nem csak a belföldi, hanem a nemzetközi piacon is bemutathassuk. Ezáltal a régión túlmutató vonzerőre tehetünk szert és a Beethoven-felfedezőévet Bonn városában és Észak-Rajna–Vesztfália határain túl is ismertté tesszük.”