Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2019.03.07
A Német Turisztikai Hivatal (DZT) vásári standján az idei ITB-n központi szerepet játszanak azok a lehetőségek, amelyekkel az úticél Németország digitálisan teljesen új dimenziókban fedezhető fel. Ennek érdekében a DZT a standján egy „Virtual Reality Lounge” részt rendezett be.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott a témában: „A lounge részünkben a technológiai trendekre építve prezentáljuk turisztikai partnereinknek a különböző digitális alkalmazásokat. Különösen a kis- és középvállalati szektor számára szeretnénk know-how-cserét biztosítani és bemutatni az együttműködési lehetőségeket.”

Virtuális Valóság Alkalmazás „Gropius”

Weimarban az érdeklődők Virtuális Valóság Alkalmazásként fedezhetik fel a Bauhaus alapítója, Walter Gropius legendás dolgozószobáját. Lenyűgöző vizuális élményeket nyújtanak továbbá a 360-fokos filmek „Beethoven 2020”, valamint a „Németország kerékpárral” témákban, illetve a felvonós utazás Németország fölött. A kevert valóság alkalmazás „Kastélyok, parkok és kertek” pedig a különböző látványosságokat interaktív hologramként prezentálja.

A DZT-ről

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) Németország nemzeti “turisztikai testülete”, székhelye Frankfurt am Main városában van. A Hivatal az úticél Németországot képviseli a Német Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium (BMWi) megbízásából. A Hivatalt a német szövetségi parlament (Bundestag) határozata alapján e minisztérium támogatja. A DZT stratégiákat és termékeket dolgoz ki és tesz közzé annak érdekében, hogy a német célállomásokról pozitív imázst alakítson ki külföldön, és előmozdítsa a németországi turizmust. Ehhez világszerte 31 országban tart fenn képviseleti irodát.