Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2019.02.28

A Magyar Sommelier Szövetség a hevesi megyeszékhelyen, Egerben 2019. március 2-án szombaton tarja meg ez évi országos versenyének elődöntőjét, Eger Város Önkormányzata, a Dobó István Vármúzeum és az Egri Borműhely egyesület támogatásával. A rangos szakmai megmérettetés helyszíne a Vármúzeum Dobó-bástyájának rendezvényterme, ahol olyan szakemberek mérettetnek meg, akik a vendéglátás és az italkereskedelem területén dolgoznak, illetve munkakörükbe tartozik a vonatkozó elméleti és gyakorlati ismeretek birtoklása. 

A verseny fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter.

A verseny főtámogatója a Törley Pezsgőmanufaktúra.

A versenyzők Fabók Mihály örökös magyar sommelier bajnok vezette szakmai zsűri valamint a nagyszámú érdeklődő közönség előtt adnak számot képességeikről és tudásukról. Közülük kerül ki a bajnok, aki viselheti a Magyarország Sommelier Bajnoka 2019 címet.

Az elődöntőn a délelőtti írásbeli feladatmegoldás után az érdeklődők 13:30 órától láthatják a versenyzőket, amint egyenként egy palack vörösbort dekantálnak és megfelelő ételt ajánlanak hozzá, majd öt falatkát kóstolnak, hogy azokból megfelelő indoklással kiválasszák azt a kettőt, amelyek a leginkább párosíthatók az e célra odakészített és megkóstolt két borhoz.

A verseny helyszínén bemutatkoznak az Egri Borműhely egyesület borászatai.

Az elődöntőből 3 versenyző jut tovább a 2019. március 3-án, vasárnap 11.00 órakor a Gundel Erzsébet Királyné báltermében sorra kerülő döntőbe. Az esemény ad otthont a 2018-as Par Excellence díjak átadásának is. A díjakat Termelő kategóriában a tokaji Holdvölgy Pince, Kereskedő kategóriában a Radovin, Vendéglátó kategóriában a Márga Bisztró, Szakíró kategóriában Dékány Tibor és Oktató kategóriában Sárkány Péter veheti át.

Jegyek elővételben a döntőre deakjozsef2012@gmail.com címen igényelhetők 2.000,- Ft egyidejű átutalásával. VIP jegyek pezsgős tízóraival és az esemény prominens vendégeivel 11.000,- Ft.