Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2019.02.21
Idén február 21. és 24. között zajlik le az ország és a régió legjelentősebb nemzetközi turisztikai seregszemléje, az Utazás 2019 kiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

A pénteki megnyitón Ganczer Gábor, a főszervező Hungexpo Zrt. vezérigazgatója a szeretunkutazni.hu-nak elmondta: bár már a legtöbben nem a kiállításon foglalják le az utazásaikat, továbbra is komoly jelentőséggel bír a rendezvény.

“Tény, hogy az internet nagyon megváltoztatta a foglalási szokásokat, de a kiállítás továbbra is élményt tud közvetíteni, ami ha megragad a látogatóban, az alapján fogja meghozni később a döntését. Az Utazás Kiállításon bárki remekül inspirálódhat, hiszen idén 30 ország 300 kiállítója mutatkozik be, idén is nagyon színes programmal készültünk” – mondta Ganczer Gábor.


Ganczer Gábor, a főszervező Hungexpo Zrt. vezérigazgatója (Fotó: Hungexpo)

A kiállítás belföldi díszvendége Bács-Kiskun megye és Kecskemét, a külföldi Algéria, a kulturális díszvendég pedig a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram.

Abdelkader Dehendi, a díszvendég Algériai Népi Demokratikus Köztársaság budapesti nagykövete elmondta: Afrika legnagyobb országa zenével, gasztronómiával, izgalmas tájakkal mutatkozik be. Algéria 1400 kilométer hosszú tengerparttal rendelkezik, a Szahara legnagyobb része az ország területére esik. Algéria és Budapest között közvetlen légijárat közlekedik, az ország a kontinens legbiztonságosabb országa – ismertette.

Rideg László, a belföldi díszvendég Bács-Kiskun Megye közgyűlésének elnöke elmondta: az ország legnagyobb területű megyéje 31 kiállító összefogásával mutatja be ételeit, italait, kultúráját. Hozzátette, a megyében van a legtöbb termálfürdő és a legtöbb gyógyhely, ahogy az 5. legnagyobb magyarországi tó, a Szelidi-tó is.

Az idén is számos szakmai programot tartanak a kiállítás alatt, amelyek középpontjában a sportturizmus áll. Újdonságként diák szakmai napot rendeznek, ahol 6 egyetem hallgatói mérik össze a tudásukat – ismertette Tihanyi Klára, a Hungexpo stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója. Hozzátette: ismét megjelenik a Karaván Szalon, ahol a hazai lakókocsi és lakóautó kínálatot felvonultatva több mint 50 járművet mutatnak be, ahogy a kempingezéshez kapcsolódó szolgáltatásokat és felszereléseket is.