Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2019.01.11
A szlovák Donovaly síközpont már régóta a magyar síelők kedvelt úticélja. Budapesttől mindössze 200 km-re található, összesen 11 km hosszúságú hóbiztos lesiklópályával, 16 sífelvonóval. Az üdülőfalu gyönyörű környezetben, hófödte hegycsúcsokkal körbezárt völgyben fekszik. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően számos szálloda, étterem, élelmiszerbolt, templom és még OTP-bankautomata is működik a területén. Az elmúlt időszakban kiszélesített sípályái, a kedvező síbérletárak, valamint a színvonalas, magyar nyelven is elérhető síoktatás mind-mind hozzájárulnak népszerűségéhez. Farkas Miklóst, a Lupus-Travel igazgatóját kérdeztük arról, hogy miért érdemes idén télen Donovaly-t választani.

Kiknek ajánlod a leginkább Donovaly-t?

Elsősorban a kezdő és közepes pályákat kedvelőnek, de mindenki másnak is, akik a téli sportok szerelmese. 11 kilométernyi remekül karbantartott, szükség esetén hóágyúzott sípálya és nagy kapacitású síliftek várják a síelni vágyókat. Még a főszezonban is amikor a legtöbben vannak a pályán, alig néhány percet kell várni a sílifteknél. A leghosszabb pálya 2200 méter hosszú.

Donovaly-ban miért van könnyű dolguk a magyaroknak?

Az egyik legközelebbi síközpont Magyarországhoz. Budapesttől mindössze 200 km, autóval nagyjából 3 óra alatt elérhető. Ezen felül a nyelvi nehézségek is áthidalhatóak, hiszen Donovaly-ban van egy magyar tulajdonú síiskola, ahol magyarul beszélő síoktatóktól tanulhatunk síelni.

Fotó: Donovaly síközpont

Összehasonlítva a versenytársakkal, anyagilag mennyire éri meg Donovaly-t választani?

Szerintem a környéken itt a legjobb az ár-érték arány. Egyrészt a közeli elhelyezkedése miatt viszonylag alacsony az útiköltség, a hasonló méretű osztrák síterepekhez képest pedig az árak is kedvezőbbek. Olcsóbbak a síbérletek és az egyéb szolgáltatások is. Az éttermi árak sokkal barátságosabbak például mint a nyugat-európai versenytársaknál, és a szlovák konyhát általában kedvelik a magyarok.

Már az indulás előtt, Magyarországon is meg lehet váltani a síbérleteket?

Donovaly-nak van egy hivatalos bérletpénztára Budapesten – a Lupus-Travel Utazási Iroda – , ahol az 1 vagy több napos síbérleteket a helyszíni áraknál 20%-al kedvezőbb áron vásárolhatjuk meg. Ráadásul Budapesten magát a “chipkártyás” síbérletet adják a kezünkbe, azaz a helyszínre érkezve azonnal mehetünk a sípályára síelni, nem kell időt töltenünk sorban állással, bérletvásárlással.

Bővebb információ: www.donovalysiberlet.hu