Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2018.12.20

Az év végi ünnepek közeledtével a Budapest Airport szeretné felhívni az utasok figyelmét a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér nyújtotta szolgáltatásokra, a repülőtér sokszínű kínálatára és néhány gyakorlati információra, amely hasznos lehet az utazás, vagy épp az ünnepi készülődés során.

  • Első lépésként már az utazás előtt érdemes letölteni a Budapest Airport mobil applikációját, amelyből a repülőtér kínálta aktuális lehetőségekről, járatinformációkról és egyéb hasznos tudnivalókról lehet tájékozódni.
  • A biztonsági ellenőrzés felgyorsítása érdekében érdemes előzetesen ellátogatni a Budapest Airport weboldalára (www.bud.hu), és meggyőződni arról, hogy milyen tárgyakat lehet behozni a repülőtérre illetve felvinni a repülőgép fedélzetére; és melyek azok a tiltott eszközök, amelyeket mindenképpen otthon kell hagyni.
  • Az ünnepek közeledtével fontos megjegyezni, hogy a tűzijáték és a csillagszóró a repülésre veszélyes eszköznek számít, így azok sem kézipoggyászban, sem pedig feladott bőröndben nem szállíthatók, azokat a repülőtéren elkobozzák vagy kidobatják a szemétbe az utasokkal.
  • December végén, az ünnepi időszakban sokan utaznak Budapestről repülővel – érdemes emiatt a szokásosnál korábban kiérkezni a repülőtérre, hogy biztosan időben áteshessünk a biztonsági ellenőrzésen. A legrosszabb, ami a korán érkezőkkel történhet, hogy lesz még idejük egy kávéra vagy nyugodt vásárlásra a repülőbe történő beszállás előtt.
  • A repülőtéren töltött idő nemcsak remek kikapcsolódás és ráhangolódás lehet az utazásra, hanem kiváló lehetőség a még hiányzó ajándékok megvásárlására is. Minőségi magyar és nemzetközi márkák széles kínálatából lehet választani, eközben pedig még csak a poggyászokra vonatkozó súlykorlátozás miatt sem kell aggódni: a SkyCourtban (az utasbiztonsági ellenőrzés után) vásárolt termékeket, beleértve az ajándéknak szánt italokat is, korlátozás nélkül fel lehet vinni minden repülőgép fedélzetére.

A Budapest Airport folyamatosan törekszik a repülőtéri szolgáltatások fejlesztésére: az elkövetkező öt év során összesen 700 millió eurót meghaladó értékű beruházást valósít meg. Ezeknél a legfontosabb szempont a biztonságos repülőtéri környezet fenntartása mellett az, hogy az utazás minél kényelmesebb és gördülékenyebb legyen az utasoknak. A következő években megújulnak a terminálszolgáltatások, fejlődik a repülőtér infrastruktúrája, bővül a terminálok kapacitása és folytatódnak a harmadik terminál tervezési munkálatai is. A fejlesztésekkel is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a budapesti repülőtér szolgáltatási színvonala folyamatosan javuljon, kiszolgálva az egyre növekvő utasforgalom támasztotta igényeket.