Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2018.12.14

A társaság csütörtöki közleménye szerint 10 éves szakmai és gazdasági együttműködés veszi kezdetét a megállapodással, amelybe a gazdasági lehetőségek fejlesztése, a társadalmi szerepvállalás erősítése, szakmai képzések, magyar és kínai napok rendezése is beletartozik. Az együttműködés később az üzleti-gazdasági kapcsolatokra is kiterjedhet, emellett magyar- és kínaibarát szállodák is létesülnek, hogy a vendégek idegen környezetben is anyanyelvükön tájékozódhassanak – írták. 

A Hunguest Hotels arra számít, hogy az együttműködéssel jobban kihasználhatja a távol-keleti ország turisztikai lehetőségeit. Az együttműködés előkészítését a pekingi magyar nagykövetség, a pekingi Magyar Kulturális Intézet, illetve a Magyar Értékek és Hungarikumok Szövetsége segítette. 

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett tájékoztatásában a Hunguest Hotels Zrt. tulajdonosa, a Konzum Nyrt. kiemelte, hogy a megállapodás hiánypótló szolgáltatások és piacképes termékek létrejöttéhez járulhat hozzá, bővítve a vendégkört és javítva a Hunguest Hotels piaci helyzetét.

A BTG-Csienkuo-csoport azon túl, hogy mintegy 20 városban 110 felsőkategóriás business, illetve resort hoteleket üzemeltet, légitársaságot is működtet, valamint flottakezeléssel, szórakoztatóparkok üzemeltetésével, továbbá bevásárlóközpontok fejlesztésével is foglalkozik. Éves árbevétele meghaladja az 1000 milliárd forintot.

(MTI)