Avatar photo
Szerző:
Máté Koczka
Megjelenés:
2018.12.13
Minden eddiginél nagyobb alapterületen (800 nm), minden eddiginél interaktívabb és színvonalasabb szakmai és látogatói programokkal tarkított Afrika Expót ígérnek a szervezők 2019-ben.

Az Afrika Expo 2018. október 15.-én szervezett bemutatóján Tihanyi Klára, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont Stratégiai és Üzletfejlesztési Igazgatója köszöntőjében kifejezte, hogy ismét az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvényeként kap helyet az Afrika Expo, sőt, hangsúlyozta, hogy Algéria díszvendégségénél fogva Afrika ismét az Utazás Kiállítás középpontjában lesz. A 2019-es Utazás Kiállítás február 21-24. között várja a látogatókat, egy héttel korábban a megszokott dátumnál, így viszont a BOAT Show-val együtt szervezik meg. A kiállítás belföldi díszvendége Kecskemét, és Bács-Kiskun megye lesz, a kiállítás nyereményútjai között egy algériai, sőt, egy szenegáli utat is kisorsolnak a szerencséseknek, utóbbit az Utazz Afrikába Utazási Iroda jóvoltából. 

Kevésbé jellemző, hogy az Utazás Kiállítás látogatói helyszínen foglalnak, fizetnek be utazásra, viszont úgy alakult át az utazási kiállítás, hogy egy fontos inspirálódási, tájékozódási pont lett az utazók mentális térképén. Azért jönnek, hogy új élményeket, ötleteket kapjanak, ehhez nagyon jól illeszkedik az összes érzékszervre ható, zsigeri és színes Afrika expo is- fejezte ki véleményét Tihanyi Klára. 

A 8. Afrika Expo névadó szponzorának, a HTCC-nek (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) képviseletében Szilágyi Balázs Üzletfejlesztési Tanácsadó tolmácsolta a cég alapító-elnökének Balogh Sándornak pozitív döntését a 2019-es Afrika Expo támogatásáról. Egyre több üzletember és laikus kezd érdeklődni Afrika iránt, ezt tapasztalják a HTCC munkatársai is. Az expo az egyik legjobb helyszín arra, hogy új érdeklődőkkel találkozzunk- összegezte Szilágyi Balázs úr, aki a jelenlévőkkel megosztotta azt a hírt is, miszerint idén két új afrikai irodával bővült a HTCC hálózata Afrikában: Gabonnal, és Szenegállal.

Szilasi Ildikó Hermina Afrika-szakértő, az Afrika Expo alapítója és főszervezője PPT prezentációjában magyarul, és a megjelent afrikai diplomáciai képviseletek képviselőinek angolul is felvázolta a 2019-es expo újdonságait. Mint kifejtette, minden eddiginél fontosabb és egyben jobb alkalom a kiállítók számára a részvétel, hiszen Afrika is az Utazás Kiállítás fókuszában lesz, az eddigi legnagyobb és leginteraktívabb expo kerül megrendezésre. Az újkori nemzetközi társadalmi jelenségek fényében Afrikának pont most van szüksége a legtöbb pozitív megközelítésű bemutatásra, amelyre az expo is keretet ad.

Mint kiderült, az Afrika Expo kezdeményezés máig Közép-Kelet Európa egyetlen, első, ezáltal legexkluzívabb négy napos nemzetközi Afrika tematikus fóruma. A rendezvény sikere 2011 óta, immáron nyolc éve töretlen, ez idáig 295.000 látogató volt kiváncsi a 26 afrikai ország képviseletében részt vevő 158 cégre, szervezetre, kiállítóra.

Idén is érdemes minél előbb élni a kiállítók számára rendkívül kedvezményes standdíjjal. Ehhez az afrikaexpo.hu oldalon található online regisztrációs kérdőív kitöltésére van csupán szükség. 2018. november 30-ig 10% kedvezményt kapnak mindazok, akik időben jelentkeznek. A standok szőnyeget, áramot, hátfalat is tartalmaznak, számos egyéb szolgáltatáson kívül, de természetesen, aki a standos megjelenés mellett még látványosabban szeretne részt venni az Afrika Expot kísérő, két hónapig tartó média-kampányban, annak érdemes az itt található szponzorációs csomagok közül is szemezgetni.

A 2019-es expó nagyobb, épített pódiumot, rengeteg interakciós élményt, nívós szakmai programot, Szenegál élménykunyhót, a kisebbeknek afrikai játszóteret és kézműves sarkot, és állatsimogatót is ígér.