c

Várnak Tolna vármegye vadregényes erdői

Az állami erdőgazdaság kezelésében lévő erdőterület négy nagyobb erdőtömbből és több kisebb erdőfoltból áll, a kezelt élőfakészlete 3,6 millió m3. A 2023. februárjában sikeresen lezárult szociális tűzifaprogramban közel 5500 m3 szociális tűzifát szolgáltak ki az érintett önkormányzatoknak Tolna vármegyében a rászoruló családok részére. Az elmúlt öt évben közel 3 millió csemetét és több mint 252.000 kg makkot ültettek el területeiken.

A többségében a hajdani történelmi nagybirtokok erdőterületein két fő tájgazdálkodási tevékenységet valósítanak meg: az erdőgazdálkodást és a vadgazdálkodást. Rekreációs területeiken az átgondolt tervezés mellett, ökológiailag és ökonómiailag fenntarthatóan alakították ki parkerdőiket, tanösvényeiket, erdei sport lehetőségeik helyszíneit.

Az örökerdő üzemmóddal kezelt Anna Parkerdő közel 100 hektáros területén erdei pihenőtó, vadaspark, tanösvények, kilátó, lombkoronaösvény, erdei kisvendéglő, erdei játszótér és turistaszállások várják a kirándulókat. Tavasszal az élénk zöld bükkös erdő, ősszel pedig a tűzpiros vörös tölgyesek nyújtanak színpompát a völgyben. Az Annafürdő pihenőtó a környék kedvelt, romantikus esküvői helyszíne is egyben.

A parkerdő ékessége a Rétisasfészek-kilátó, mely egy lombkorona ösvénnyel is kiegészült, melynek harmadik szintjére kerekes székkel is fel lehet jutni. Az erdős dombvidék nem alkalmas a teljes körpanorámás kilátásra, ezért a lombkorona ösvényen interaktív játékok egészítik ki a kilátót, melyről észak felé a Kőris-völgyre nyílik gyönyörű kilátás. A gerinceken, meredek domboldalakon főleg molyhos tölgyet és virágos kőrist találunk, esetenként gyenge növekedésű akác állományokat.

Herceg Eszterházy Miklós uradalmának központja volt Tamásiban a ma már Gyulaji vadrezervátumként működő terület, mely méltán a világ egyik leghíresebb dámvad élőhelye. A XIX. században Európa számos helyéről érkeztek vendégek az Ozorai vadászatok néven ismert főúri vadászatokra, melyek a korszak legimpozánsabb és legnagyobb terítékű vadászatai volt. A rezervátum bejáratánál parkerdő, pihenőtó és egy vadaspark is helyett kapott, mely a környékbeli lakosság és iskolák kedvelt kirándulóhelye, számos környezeti nevelési programmal. A pihenőtó partján áll a Szent Hubertus Erdei Fakápolna. A környezeti nevelés kialakításához, fenntartásához erdei iskolai programokat, nyári táborokat évtizedek óta szerveznek, ahol a környezetbarát technológiákat, ökológiai programokat és szemléletet mutatnak be a gyermekeknek és felnőtteknek is.

Találjuk meg együtt Magyarország legszebb erdejét!
Szavazzon az Agrárminisztérium Facebook oldalán a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. legszebb területére!
A szavazók között hetente nyereményeket sorsolunk ki.

Fotó: Gőbölös Péter, Gulyás Attila, Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

Kapcsolódó oldalak:

Agrárminisztérium nyereményjáték

Nyereményjáték szabályzat

c

Mini-ösztöndíj gyártói startupoknak Bécsben

Megfoghatják az Isten lábát azok a startupok, amelyek bekerülnek a Bécsi Gazdasági Ügynökség és az EIT
Manufacturing East közös programjába, a Discover Vienna: Manufacturing Editionbe. A 2023. május 30. és
június 2. között zajló program keretében tizenöt európai scale-up lehetőséget kap arra, hogy testközelből
tanulmányozza az osztrák főváros startup-ökoszisztémáját valamint befektetőkkel és a gyártási szektorban működő cégek képviselőivel találkozzon.

Ezen kívül vállalkozásfejlesztési tréningen és befektetési mentoráláson vehetnek részt, valamint megnyílik előttük az ajtó az Európai Unió által is támogatott innovációs közösség, az EIT Manufacturing finanszírozási lehetőségeihez, amelyek akár a négyszázezer eurót is elérhetik.

„A Discover Vienna: Manufacturing Edition” egyike azoknak a kivételes alkalmaknak, amikor valakit tényleg segíteni szeretne neked a vállalkozásod fejlesztésében. A program kiváló lehetőség arra, hogy az ember a hazai piacon kívül is kiépítse a vállalkozását azzal, hogy nemcsak osztrák, de az egész régióból származó ügyfelekkel, partnerekkel és befektetőkkel találkozhat” – vélekedik Svetoslav Vasilev, a SIVIKO ügyvezetője, aki 2021-ben vett részt a programon.

A Discover Vienna: Manufacturing Edition programot az osztrák főváros startup fesztiválja, a ViennaUP23
keretében rendezik meg 2023. május 30. és június 2. között. A programra minden olyan nyolc évnél fiatalabb scale-up jelentkezhet, amely az Európai Unió valamelyik tagállamában vagy a Horizon Europe valamelyik partnerországban van bejegyezve és a gyártás területén kínál megoldásokat. A kiválasztás során elsőbbséget élveznek a magyar, horvát, cseh, szerb, szlovák, szlovén és osztrák scale-upok. Pályázni 2023. március 31-ig lehet a https://www.eitmanufacturing.eu/calls/discover-vienna-manufacturing-edition-2023/oldalon.

Európa egyik legnagyobb startup fesztiválját, a ViennaUP23-at 2023. május 30. és június 7. között rendezik meg Bécsben – több helyszínen és több téma köré rendezve. Akárcsak tavaly, idén is lesz például Smart City SuMMit, amelynek központi kérdése, hogy miként lehet klímasemlegessé tenni a városokat.

A Creative Days Vienna keretében kultúra és technológia képviselői találkoznak, hogy megvitassák, milyen élményeket tartogathatnak az új technológiai megoldások a jövő múzeum- vagy színházlátogatóinak. Akit érdekel a startupok világa, az a fesztivál keretében megnézheti a CONDA közosségi finanszírozott startupok pitch-ét és akár rögtön meg is támogathatja őket 100 euróval. A tavalyi startup-fesztivál csaknem tízezer érdeklődött vonzott a világ 67 országából. A ViennaUP23 programja itt: https://viennaup.com/

Képaláírás és copyright:
Magyar gyártói startupokat is várnak Bécsbe © Vienna Business Agency / Karin Hackl

c

A HungaryCard turisztikai kedvezményei

„Az Év Turisztikai Attrakciója” – Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő
Mórahalom Szegedtől 20 km-re, az M5-ös autópálya nyugati lehajtójától csupán 12 km-re található fürdőváros.
Bővebben…

Csobbanjon az ország egyik legnépszerűbb fürdőjében akár 2.200 Ft-ért!
Érdemes tavasszal vagy ősszel is ellátogatni Mórahalomra, ugyanis 2.200 Ft-ért mártózhatnak meg a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben. 
Bővebben…

Szezonnyitás és családi programok az Ezer Év Parkjában Mórahalmon!
Színes programokkal várja vendégeit korosztálytól függetlenül a szabadtéri makettpark Húsvétkor is.
Bővebben…

Önfeledt nyáresti kikapcsolódás a Patkó Lovas- és Szabadtéri Színházban!
2023. nyarán kilencedik alkalommal nyitja meg kapuit a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház, ahol 11 szabadtéri színházi és 12 lovas színházi, azaz összesen 23 produkciót láthat a kedves közönség. 
Bővebben…

Aktívan az Alföldön is!
A dél-alföld síksága ideális terepet nyújt az aktív életvitelt folytató vendégeknek is, ugyanis felfedezhetik Mórahalom és környékének természeti értékeit gyalogosan – akár nordic walking túra részeként, és kerékpárral is.
Bővebben…
c

Megnyílt a Mecsek Discovery Center

A Mecsek Discovery Center a legkorszerűbb pedagógiai és ismeretterjesztő eszközökkel, a Mecsek természeti és kulturális értékeit holisztikus, élményszerű módon mutatja be. Ahogy a magyar erdők, úgy a Mecsek is egyre népszerűbb turisztikai célponttá vált. Erdeink ökoszisztéma szolgáltatásai között pedig az elmúlt időszakban kiemelt jelentősége lett a rekreációs-turisztikai funkcióknak.

A városi embereket segítenünk kell abban, hogyan, hová és mikor érdemes kirándulniuk. Támogatni és ösztönözni szükséges a környezettudatos látogatási szokások kialakulását – hangsúlyozta Szentpéteri Sándor az Agrárminisztérium Erdészeti Fejlesztéspolitikai és Innovációs Főosztály vezetője megnyitó beszédében.

A közel ötszáz négyzetméteres központban száznegyven négyzetméteres interaktív kiállítással várják a látogatókat, ahol digitális terepasztal, VR-technológia, az egykori Mecsek kulcsosházait szimbolizáló „beltéri” turistaház, diorámák, mesesarok, „gasztro-élményterminál” és egyéb interaktív eszközök segítik az élményszerű ismeretszerzést.

A fejlesztést egy horvátországi partnerrel közösen elnyert, csaknem 1,7 millió eurós INTERREG pályázatból finanszírozta az erdőgazdaság. A horvátországi partner, Pitomaca önkormányzata az együttműködés keretében egy új kilátót, látogatóközpontot és borospincét épített. A közös projekt eredményét jelentik azok a digitális megoldások, három (magyar, horvát, angol) nyelvű applikációk is, amelyek a 21. segítenek felfedezni az egymástól távolabb fekvő régiókat, és ösztönözni a természetjárást.

A Mecsekerdő Zrt. az erdőgazdaságok között is élen jár a turisztikai szolgáltatások fejlesztésében. Nemrégen adták át a Zselicben a megújított Almamelléki Erdei Vasutat, a mostani fejlesztés eredményeként pedig teljesen megújult és új funkciókkal bővült Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola.

A látványos természetismereti és kultúrtörténeti bemutatót kiegészítő mobiltelefonos applikáció nemcsak a kiállításon kalauzolja végig a látogatókat, hanem a központból induló, Árpádtető környéki, közel öt kilométeres Mókus erdei tanösvényen is. (Forrás: Agrárminisztérium)

Fotó: Pelsőczy Csaba

c

A Bükki Csillagdába is vehetnek jegyet Miskolcon

A répáshutai Bükki Csillagda a napokban ünnepelte születésnapját. Ez alkalomból sajtónyilvános esemény keretében együttműködési megállapodást írtak alá a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Tourinform Miskolc irodát működtető MIDMAR Kft. vezetői. A megállapodás értelmében ezentúl a népszerű turisztikai célpontba a miskolci információs irodában is megvásárolhatók az egyéni vendégeknek szóló belépőjegyek.

Bükki Csillagdában két órás turnusokban tudják fogadni az érdeklődőket és javasolják a látogatók részére az előzetes online foglalást. Sokak számára viszont még gondot okoz az internetes jegyvásárlás, ezért jelenthet megoldást, hogy a Tourinform iroda munkatársai segítségével kiválaszthatják és megvásárolhatják a csillagászati létesítménybe szóló jegyeket.

A napközbeni programokra két hétre előre, az esti programokra egy hónapra előre tudnak jegyet vásárolni, sőt lehetőség van ajándékutalvány megvételére is.

A tavaly tavasszal megnyitott Bükki Csillagda rövid időn belül rendkívül népszerűvé vált a látogatók körében, különösen a hétvégi időpontokra kell időben megváltani a belépőjegyeket. A Miskolctól egy
karnyújtásnyira található attrakció meglátogatása egy egész napos kirándulás fénypontja lehet. A Tourinform Miskolc irodában a jegyvásárláson túl szívesen adnak információt a környék egyéb átnivalóiról, turistaútvonalairól, szállás-és étkezési lehetőségeiről.

c

Megújult a nagyvázsonyi Kinizsi-vár

A nagyközönség péntektől látogathatja az 1,6 milliárd forintból megújult Kinizsi-várat, ahol megújult a rendezvénytér, a kiállítótér és a lakótorony.

A lakótoronyban Magyar Benigna, Kinizsi Pál feleségének lakosztálya van berendezve, aki ott élt mintegy 25 évig. Látható itt egyebek mellett egy sakk-készlet, melyet három megtalált sakkfigura alapján rekonstruáltak.

A Balaton-felvidék kisebb-nagyobb lankái között található Nagyvázsony községe, melynek egyik domboldalában tör az égbolt felé a középkori vár. A magyarországi várépítészet történetének viszonylag késői alkotása.

A várba a rondella kapuján át jutunk be, ahol a patkó alakú bástya gyilokjárójára fel lehet sétálni. A várárokban egy forrás folyik, mely – az országban egyedülállóként – a belső udvaron található farkasvermet és víztárolót táplálja. A vár legjellegzetesebb látnivalója a középkori jellegét magán viselő, késő gótikus lakótorony.

A vár legnépszerűbb látványossága, a várkápolnában található, Kinizsi Pál reneszánsz stílusú, vörös márvány szarkofágjának fedőlapja, amely a közeli pálos kolostorból került ide.

A kőtárban találunk egy másik szép vörös márvány síremlék fedőlapot is, ez Horváth Márk, Kinizsi özvegyének második férje emlékét őrzi.

c

Csak a kezemet – Itt a vadonatúj nagylemez!

A sokoldalúságáról ismert művész úgy érzi, régi álma vált valóra, hiszen pontosan olyan, „vegytiszta” rockzenét hallhatunk a lemezen, amibe még gyermekkorában beleszeretett. Kemény dobok, hangerő és míves gitárszólók. „Olyan lemezt akartam, ami tökéletesen tükrözi a rockzene és a gitárok iránti rajongásomat” – vallotta be a szerző. A lemez további érdekessége, hogy a szerző csakúgy, mint korábban, ebben a projektjében is együttműködik Kovács Sára Diznával, akinek nagyszerű fuvolajátéka több dalban is hallható.

A gondosan válogatott 12 dalszöveg, amely végül az albumra került, rávilágít a felszínességre (Nem hiszem, hogy számít). A hiszékenységre (Csak a kezemet), az emberi gyarlóságra, a félelemre a jövőtől (Fear of the future) úgy gondolva, hiába nyíltak ki az ajtók és kezdtük el élni a „régi” életünket, amely már sohasem lesz ugyanaz, a létbizonytalanság, az ismeretlentől és a már ismert szörnyűségektől való félelem még mindig csontig hatol. Ez az érzés több dalban is tetten érhető.

A csöndet, a békét, a békére vágyást a Vidd el messze című dal jeleníti meg. Korongra került a Sebesség című szerzemény is, amely nagy utat járt be az elmúlt évek folyamán. Az eredeti verziót a motorsport, a versenyek előtti felfokozott állapotot ihlette. Ezután, 2017-től a fogyatékossággal élők Balatont megkerülő tandemtúrájának himnusza lett. Most azonban, újraértelmezve, ismét eredeti pompájában, a felpörgő motorokat, a benzingőzös világot idézi a megjelenő lemezen.

2023.03.18-án, 18:00 órakor a művész szülővárosában, Gyálon, az Arany János Közösségi Ház nagyszínpadán kerül sor a fényszínházzal fűszerezett lemezbemutató koncertre. Az sem titok, hogy minden újdonságot először a szülővárosában szeret bemutatni Dóka Attila.

Fotók forrása: Dóka Attila

c

Barlangoljunk a barlangok hónapjában

Az elmúlt évtizedben jelentősen növekedett hazánk ismert barlangjainak száma, illetve barlang járatainak hossza. Jelenleg mintegy 4200 barlang található az Országos Barlangnyilvántartásban, amelyek összes hossza több mint 300 kilométer.Ebből 174 ismert barlang húzódik fővárosunk alatt, amelyek járatrendszere összesen meghaladja az 58 kilométert.

Budapestet tehát méltán nevezik a barlangok fővárosának, hiszen a világ egyetlen fővárosa, amelynek felszíne alatt jelentős méretű barlangok találhatók. Ezek közül a legtöbb előképzettség nélkül, némelyek pedig kerekesszékkel és babakocsival is megtekinthetők.

Ilyen például a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén elhelyezkedő Budapest „földalatti virágoskertje”, a Szemlő-hegyi-barlang, ahol márciusban minden pénteken lehetőség nyílik egy felfedező túrán megtekinteni a népszerű barlang gyönyörű képződményeit.

Vasárnaponként hazánk leghosszabb barlangja, a Pál-völgyi-barlang kínál extra szakvezetéses túrát, amely során egy geológus kalauzolja végig a mesebeli cseppkövek és különleges sziklaképződmények között a látogatókat. A Budai Vár-barlang márciusban egyéni és csoportos vendégeinek is kedvezményes túrákat kínál, amelyek alkalmával fény derül arra, hogyan alakultak át a természetes eredetű barlangüregek labirintusszerű pincékké. Különleges kedvezménnyel készül a Mátyás-hegyi-barlang is, hiszen a „Budai termálkarszt” jelszó bemondásáért cserébe hétköznaponként kedvezményes jegyet tudnak vásárolni az érdeklődők.

Március második péntekén geotúrákat szervez a Balaton-felvidéki Nemzeti Park a festői szépségű Koloska-völgybe, a Jókai-kilátóhoz és a látogatóközponttal kiegészült Lóczy-barlanghoz, ahol kedvezményes belépő váltása mellett interaktív kiállítással várják a résztvevőket. Ezen felül március második hetének első napjaiban barlangsétával egybekötött denevéres foglalkozásokat tartanak az igazgatóság munkatársai, legfőképp az óvodás és általános iskolás csoportoknak előre egyeztetett időpontokban – akikhez csatlakozhatnak egyének és csoportok is.

Március második szombatján Szentgáli tűzköves geotúrát rendez a nemzeti park az „ősember nyomában”, ahol különleges barlangok, impozáns sziklafalak, izgalmas földtani értékeket mutató kőfejtők, gyönyörű erdei környezet, csodálatos kilátás, és mindenek előtt az őskori tűzkőbánya várja az érdeklődőket. Továbbá olyan programokon van lehetőség részt venni, mint kerékpártúra a sportos kedvű látogatók számára a Koloska-völgybe a Lóczy-barlang kedvezményes látogatásával kiegészítve, valamint egyéb programok mellett barlangleső geotúra is lesz az Ördögárokban.

Szent István- barlang Fotó: Kozma Attila

A programsorozatot ünnepelve a Bükki Nemzeti Park többek között a Szent István-barlangban rendezett denevérles alkalmával szeretne bepillantást nyújtani a barlang történetébe, változatos formakincseibe, kialakulásába, valamint élővilágába, kiemelt figyelmet szentelve az itt telelő denevérekre és azok védelmére. A hónapban több szombaton is speciális hosszú túra folyamán lehet eljutni a Szent István-barlang rendszerint induló túrák által nem érintett szakaszaira, mint a Fekete-terem és a Tordai-hasadék. Mindemellett a hónap ősrégészetre invitál a nemzeti park a kiépítetlen Kő-lyukba, extrém overálos barlangtúrára a Létrási-vizesbarlangban, illetve természetvédelmi szakvezetéses túrára a Suba-lyukban és a Hór-völgyben.

A Duna-Dráva Nemzeti Park egyebek mellett fotós túrával hangolódik a neves hónapra, március második péntekén egy izgalmas programon fényképész szakvezető segítségével lesz lehetőség a cseppkövekben gazdag barlang képződményeinek fényképezésére amatőr és profi fotósok részére egyaránt. Másnap a Denevérmúzeumban érdekes tárlatvezetés keretében nyerhetnek betekintést a denevérek különleges világába a látogatók.

A következő szombaton a Denevér tanösvényen, a területen előforduló állat- és növényvilág, illetve a természeti értékek mellett az érdeklődők megtekinthetik a mészkőterületekre jellemző formakincset is. A hónap utolsó szombatján barlangi földrajzóra során a gyerekek és az érdeklődő felnőttek egyaránt megismerkedhetnek a barlang különleges természeti képződményeivel és a cseppkövek növekedésének folyamatával.

Kőrös-bérci barlang Fotó: Kozma Attila

A barlangok hónapjának alkalmából az Aggteleki Nemzeti Park területén található Baradla-barlang különböző túralehetőségekre invitálja az érdeklődőket. Márciusban minden szombaton a „Baradlamanó túrán” van lehetőség betekinteni a barlang élőlényeinek mesés világába, illetve többet megtudni a barlangok keletkezéséről.

A programokról részletes információ elérhető a www.magyarnemzetiparkok.hu/barlangolas felületen, illetve az említett nemzeti park igazgatóságok honlapján és közösségi média felületein. (Forrás: AM)

c

Két év alatt közel 20 tonnányi illegális szemét erdeinkben

Nincs annál szomorúbb látvány, mint amikor az ember családjával kirándul és az erdőben szeméthalmokat, illegális hulladék lerakatokat talál. A Tisztítsuk meg az Országot! projekt keretében az erdők, mezők is mentesülnek a hulladéktól, mert a programba bekapcsolódtak az állami erdészeti társaságok is a kezelésükbe tartozó területek illegális hulladéktól való mentesítésével. A Program lebonyolítása érdekében jött létre a HulladékRadar applikáció, amellyel az erdő látogatói az erdőben elhelyezett és észlelt illegális hulladék alapadatait és helyszínét is bejelenthetik.

Az alkalmazást használók jelzései nyomán eddig 2.728 m3 illegális hulladékot, míg a társaságok által felfedezett illegális lerakóhelyekről az állami erdőgazdaságok további 16.465 m3 szemetet és veszélyes anyagot szállítottak el. Sajnálatos módon azonban az elmúlt években  tovább nőtt az illegális lerakatok száma. 

A NEFAG Zrt. kezelésében lévő, Csemő határában található erdőterület szegélyén, a napokban több hordónyi azonosítatlan – feltételezhetően veszélyes hulladék – anyagot találtak az állami erdőgazdaság munkatársai. A hordók közelében több ládányi egyéb, szintén a környezetre ártalmas anyagot is leraktak. Az illetékes hatóságokkal együttműködve a vizsgálatok alapján kiderült, hogy számos a környezetre rendkívül veszélyes anyagot tettek ki, melyek elszállítása és ártalmatlanítása megtörtént. A kihelyezett anyagok többek között: kadmium-klorid, higany, salétromsav, ólom-acetát volt.

A gyors észlelésnek és beavatkozásnak köszönhetően az anyagok nem károsították a környezetet. A rendőrség bűnügyi szemlebizottsága is megvizsgálta a helyszínt és hivatalból indított eljárás keretén belül jelenleg is nagy erőkkel folyik a nyomozás az elkövető(k) ellen. Az illegális hulladéklerakás szabálysértésnek, vagy akár bűncselekménynek is minősülhet Magyarországon. A veszélyes hulladék illegális elhelyezésének büntetése már öt évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

Amennyiben illegális szemét lerakatot észlel, kérjük jelezze a HulladékRadar applikáción keresztül.

Fotók: NEFAG Zrt.

c

A HungaryCard turisztikai kedvezményei

Neil Simon: Ölelj át! – romantikus vígjáték a Vidám Színpad műsorán!

A Vidám Színpad műsorában egy romantikus vígjátékra váltott jegyre kap kedvezményt a kártyatulajdonos. Nevetős-sírós, léleksimogató történet, rengeteg humorral és küzdelemmel az újrakezdésért. HungaryCarddal 4 alkalommal 50% kedvezmény a színházjegy árából 1 fő részére, mely a színház jegypénztárában megváltott jegyekre érvényes.

Feltöltődés Budapest legfiatalabb fürdőjében a Paskál Gyógy- és Strandfürdőben!

A fürdő fedett medencékkel és számos wellness szolgáltatással várja vendégeit. HungaryCarddal 50% kedvezmény a mindenkor érvényes hétköznapi és hétvégi, szekrényes belépő árából. A kedvezmény más egyéb szolgáltatásra, illetve egyéb eseti rendezvényre nem vonatkozik.

Nőnapra virágot a VirágDealer belvárosi üzletéből!

Szeretettel várjuk belvárosi vásárlóinkat éjjel-nappal nyitva tartó virágüzletünkben, ahol széles választékban kínálunk csokrokat, cserepes növényeket és ajándékokat is immár 30 éve. HungaryCarddal 20% kedvezmény az üzletben történő vásárlás összegéből.

Huszáros nap a szentendrei Skanzenben március 15-én!

A forradalom emléknapján a Skanzen ismét megnyitja kapuit, és ünnepi programmal várja látogatóit. HungaryCarddal 2 fő részére ingyenes belépő váltható.

Március 1-jén nyit a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum!

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum 2023. március 1-jén újból kinyitja a kapuit a családok, baráti társaságok, kirándulók és a repülés szerelmesei örömére. HungaryCard felmutatására 20%, két alkalommal pedig 50% kedvezmény a teljes árú felnőtt belépőjegyből árából 1 fő részére.

Új kedvezményadó partnerünk az MNM Mátyás Király Múzeuma Visegrádon!

HungaryCard tulajdonosoknak 2 alkalommal 50% kedvezmény maximum 2 fő részére a teljes árú felnőtt belépőjegy árából, mely az állandó kiállítások megtekintésére jogosít.

A Patak Bisztró és Borozó csodás természeti környezetben várja vendégeit Visegrádon!

A Patak Bisztró és Borozó igazi kis kuriózumnak számít Visegrádon. Több évtizedes vendéglátásban szerzett tapasztalat, minőségi alapanyagok, ételkülönlegességek és hagyományos magyar fogások, minden, ami szem-szájnak ingere. HungaryCarddal 10% kedvezmény a fogyasztás összegéből!