c

Debreceni programajánlat Erdei Nórától

Aki a természetbe vágyik, felülhet az idén 140-ik életévébe lépő Zsuzsi Erdei Vasútra és Hármashegyalján űzheti el a telet egy színes farsangi mulatság keretében, vagy tehet egy kellemes koratavaszi sétát a Nagyerdei parkban, amit a világ minden táján ismert közösségi platform, a Tripadvisor felhasználói az egyik legjobb hazai attrakciónak választottak.

A következő napok, hetek programkínálatát természetesen zenei, képzőművészeti, színházi, családi és sportesemények színesítik, így ezúttal is mindenki megtalálhatja benne a számára szimpatikus programot és kikapcsolódási lehetőséget. 

Debrecen turisztikai híreit, programkínálatát szokás szerint Erdei Nóra PR és közösségi média menedzser (VisitDebrecen) állította össze, és küldte el számunkra.

 A Nagyerdei Park az egyik legnépszerűbb hazai attrakció a Tripadvisor szerint

A világ minden táján ismert közösségi platform, a Tripadvisor által összeállított toplistán Magyarország legjobb attrakciói közé került a debreceni Nagyerdei Park és a Hortobágyi Nemzeti Park.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/a-nagyerdei-park-az-egyik-legnepszerubb-hazai-attrakcio-a-tripadvisor-szerint/ 

Május elején tervezi debreceni járatának újraindítását a Lufthansa

Május elején újraindulhat a Lufthansa Debrecen-München-járata. A Lufthansa úgy tervezi, heti négy járatot közlekedtet Debrecen és Németország harmadik legnagyobb városa között.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/majus-elejen-tervezi-debreceni-jaratanak-ujrainditasat-a-lufthansa/ 

Március helyett ősszel lesz Sting debreceni koncertje

A fennálló nemzetközi egészségügyi korlátozások miatt Sting My Songs turnéjának debreceni koncertjét március 17. helyett szeptember 29-én rendezik meg a Főnix Arénában.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/marcius-helyett-osszel-lesz-sting-debreceni-koncertje/ 

GASZTRO 

Mangalicából készült finomságokkal telik meg a Kossuth tér

A debreceni Kossuth téren 13. alkalommal rendezik meg a Mangalica Fesztivált 2022. február 25-27. között. Az érdeklődők közvetlenül találkozhatnak az ország különböző pontjairól érkező tenyésztőkkel és őstermelőkkel.Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/mangalicabol-keszult-finomsagokkal-telik-meg-a-kossuth-ter/

 CSALÁDI ÉS KÖZÖSSÉGI PROGRAM 

Csattanó zárása lesz a Vojtina Bábszínház farsangi mulattságainak

A Vojtina Bábszínház farsangi eseményeinek lendülete cseppet sem lassul, sőt! A bábszínházban tartott benti események után a Kossuth téren folytatódik a Maskarádé.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/csattano-zarasa-lesz-a-vojtina-babszinhaz-farsangi-mulattsagainak/ 

Télbúcsúztatóval és ünnepi programsorozattal készül a jubileumi évre a Zsuzsi Erdei Vasút

A Zsuzsi Erdei Vasút idén 140 éve, 1882. július 16-án kezdte meg működését. A kerek évforduló tiszteletére a Zsuzsi-vonat ünnepi programsorozattal várja utasait egész évben.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/zsuzsanna-napjatol-szamitva-140-nap-mulva-lesz-140-eves-a-zsuzsi/ 

Vadvilág Világnapja a Debreceni Állatkertben

A 200 állatfaj mintegy 900 egyedének, továbbá 650 hazai és egzotikus növénytaxonnak otthont adó Debreceni Állatkert a Vadvilág Világnapja alkalmából tematikus programokkal várja látogatóit.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/vadvilag-vilagnapja-a-debreceni-allatkertben/ 

KIÁLLÍTÁS 

Apóriák – Tasnádi József kiállítása a MODEM-ben

Apóriák címmel nyílik új kiállítás február 26-án a MODEM-ben. A művészeti központ előtti téren már látható a kiállító alkotó, Tasnádi József Joyride című installációja.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/aporiak-tasnadi-jozsef-kiallitasa-a-modem-ben/ 

Épületes lélek címmel nyílt kiállítás a megújult Bényi Galériában

A megújult Bényi Galéria immár 16 éve meghatározó szerepet tölt be Debrecen és a régió képzőművészeti életében. A galéria identitásának meghatározó része, hogy a jövőben is gondozza és bemutassa a megbecsült helyi alkotók munkásságát. Ennek szellemében nyílt meg a galéria első idei kiállítása Gesztelyi Nagy Zsuzsa és Posta Máté alkotásaiból Épületes lélek címmel. Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/epuletes-lelek-cimmel-nyilik-kiallitas-a-megujult-benyi-galeriaban/

 SZÍNHÁZ 

Márciusban újra indulnak a Csokonai Színház irodalmi sétái

Márciusban újra indulnak a Csokonai Színház irodalmi sétái, melyeken Térey János és Szabó Magda Debrecenét ismerhetik meg az érdeklődők.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/marciusban-ujra-indulnak-a-csokonai-szinhaz-irodalmi-setai/ 

ZENE 

Made in Debrecen – Debrecen is a húrokba csap

Nem túlzás kijelenteni, hogy 2022. március 26. különleges napnak ígérkezik a debreceni könnyűzenei élet történetében, hiszen ekkor veszi kezdetét az első Made in Debrecen Fesztivál.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/made-in-debrecen-debrecen-is-a-hurokba-csap/

 „Bicóval a Biczóba!” – Családi Bringanap

Közös tekerésre invitálják a debrecenieket a belvárosból a természetbe Debrecen legújabb és leghosszabb bicikliútján.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/bicoval-a-biczoba-csaladi-bringanap/

KÖRNYÉK 

“Nyitott istállók” a Hortobágyon

A Mátai Ménes istállói, a szatmáritelki juhhodályok és a Pusztai Állatpark állattartó hodályai kitárják kapuikat a látogatók előtt február utolsó hétvégén: február 26-án és 27-én. Ezen a hétvégén az állataikat gondozó pásztorok és állatgondozók vezetésével ismerkedhetnek meg a látogatók a téli Hortobágy legifjabb jövevényeivel.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/nyitott-istallok-a-hortobagyon/

 Debrecen további turisztikai híreit és programajánlatait a https://visitdebrecen.com/hu web-, valamint a https://www.facebook.com/VisitDebrecenOfficial és https://www.facebook.com/TourinformDebrecen Facebook-oldalakon találjátok. Kövessetek bennünket Instagramon is: https://www.instagram.com/visitdebrecenofficial.