Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2024.06.08
Ajándék páros belépő Henrik Ibsen: Babaház (Nóra) című előadására a Városmajori Szabadtéri Színpadon június 11-én nem csak HungaryCard tulajdonosoknak!

Ajándék páros belépő Henrik Ibsen: Babaház (Nóra) című előadására a Városmajori Szabadtéri Színpadon június 11-én nem csak HungaryCard tulajdonosoknak!

Amennyiben szeretne ott lenni az előadáson, kérjük jelentkezzen a jegyekért az iroda@hotelinfo.hu címen 2024. június 10-én 12:00 óráig. Az akció a készlet erejéig érvényes. Henrik Ibsen: Babaház (Nóra)Miskolci Nemzeti Színház
2024. június 11. 19:00 óra
 Városmajori Szabadtéri Színpad

Nóra és Helmer házasok. Szeretik egymást. Mindenük megvan: pénz, pozíció, gyerekek, bár a pénz és a pozíció inkább Helmeré, Nórának maradnak a gyerekek. Amikor Helmer tudomására jut egy régi bűn, amit Nóra – férje érdekében – elkövetett, a megértés legcsekélyebb szándéka nélkül taszítja el feleségét magától. Nóra ekkor jön rá, hogy házassága nem igazi szövetség, ő maga pedig csupán díszes keret férje portréján. Összecsomagol, és gyerekeit hátrahagyva, elhagyja családját.

Ennyi a történet, amit Ibsen 1879-ben megírt. A polgári közönség felháborodott, a női emancipáció hívei lelkesedtek. Európa-szerte vitáktól volt hangos a sajtó és a színházi nézőtér. Elhagyhatja-e egy anya a gyermekeit? Mit vár el a társadalom egy nőtől és mit bocsájt meg egy férfinak? Inkább nők és férfiak vagyunk, női és férfiszerepekkel, vagy elsősorban emberek és egyenlők?

A világ szerencsére változott a Nóra ősbemutatója óta, és Ibsen kérdésfelvetése is jócskán megelőzte saját korát. De vajon a mi korunk meghaladta-e már Ibsent?

további információ