Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2024.06.06
tt a nyár, indul a szabadtéri fesztiválszezon, ami idén is jobbnál jobb programokat ígér Debrecenben! Június első heteiben az irodalom és a könyvek kerülnek középpontba a belvárosban, majd megnyitja kapuit a Nagyerdőn a szabadtéri színpad és jön a város „legfinomabb” gasztrofesztiválja is. Ha már nyár, akkor irány a vízpart! Az ország legvagányabb strandja, az idén negyedik szezonját kezdő Aquaticum Strandfürdő május 31-től várja a vizes élmények kedvelőit, első hétvégén ráadásul kétnapos családi programkavalkáddal kedveskednek a fürdőzőknek.

A következő napokban több országosan ismert művész és egy világsztár is tiszteletét teszi Debrecenben: Mága Zoltán születésnapi koncertet ad a főtéren hazai sztárvendégekkel, José Cura argentin operacsillag pedig a százéves Kodály Filharmonikus Zenekar évadzáró koncertjén lép fel a Főnix Arénában. Mindezek mellett lesz Rózsaünnep az állatkertben, orgonaesték a Nagytemplomban, rövidfilmfesztivál az Apolló moziban, de érdemes böngészni a nyár további programkínálatát is, mert jön a Múzeumok Éjszakája, a Katonazenekari Fesztivál, az Európai Egyetemi Játékok és még sok izgalmas fesztivál. A rendezvények mellett természetesen más élményeket is tartogat Debrecen a látogatók számára, ezekből is adunk egy csokorral ajándékba.

Debrecen turisztikai híreiből, programkínálatából az alábbiakban küldök egy válogatást további szíves felhasználásra. Debrecen további programajánlatai a https://visitdebrecen.com/hu web-, valamint a www.facebook.com/VisitDebrecenOfficial Facebook-oldalon találhatók – jrja Erdei Nóra PR menedzser.
(VisitDebrecen)

HÍREK

Nyit az Aquaticum Strand!

Május 31-én nyitja az idei szezont az ország legvagányabb strandja, az Aquaticum Strandfürdő. A nyitás utáni első hétvégén, június 1-2-án egész napos programkavalkáddal várják a fürdőzőket.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/nyit-az-aquaticum-strand

Ez a nyár is vidám lesz a Nagyerdőn

Vígjátékokkal, zenés darabokkal, koncertekkel és a századik Pál utcai fiúk előadással várja a Csokonai Nemzeti Színház Debrecen idén nyáron a vendégeit a Nagyerdőn. Június végétől augusztus végéig 12 programmal: 9 előadással és 3 nagykoncerttel telik a nyár a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/ez-a-nyar-is-vidam-lesz-a-nagyerdon

Nagy nyári fesztiválelőzetes

Hamarosan beköszönt a nyár, ezzel együtt pedig kezdetét veszi a fesztiválszezon, ami idén is jobbnál jobb programokat ígér Debrecenben a Múzeumok Éjszakájától a Campus Fesztiválon át az elmaradhatatlan Virágkarneválig.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/nagy-nyari-fesztivalelozetes

ZENE

Ingyenes koncertet ad Mága Zoltán a debreceni belvárosban

Debrecenbe érkezik Mága Zoltán 50 év 50 koncert című jótékonysági rendezvénysorozata. Az elismert hegedűművész június 1-jén a Kossuth téren ad ingyenes koncertet sztárvendégekkel együtt.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/ingyenes-koncertet-ad-maga-zoltan-a-debreceni-belvarosban

Vasárnapi orgonaesték a Nagytemplomban

A Debreceni Református Nagytemplom egyik büszkesége a közel kétszáz éves orgona, amit a hozzáértők az ország legszebb hangú templomi hangszereként tartanak számon. A Nagytemplomi orgona csodálatos hangját júniustól novemberig minden hónap első vasárnapján 18 órától ingyenes koncerteken lehet meghallgatni.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/vasarnapi-orgonaestek-a-nagytemplomban

Argentin világsztár koncertezik Debrecenben

José Cura, a 21. század ragyogó operacsillaga lesz az egyik díszvendége a Kodály Filharmonikus Zenekar évadzáró koncertjének június 7-én.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/argentin-vilagsztar-koncertezik-debrecenben

IRODALOM, KÖNYVEK

Újra jön az Irodalom Éjszakája

Idén is három estén át várják színművészek, versek, regényrészletek az irodalom szerelmeseit Debrecen közterein. Az Irodalom Éjszakája sorozatot 2024. május 31. és június 2. között rendezik meg.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/ujra-jon-az-irodalom-ejszakaja

Debreceni Ünnepi Könyvhét

Immár 94. alkalommal rendezik meg országszerte az Ünnepi Könyvhét programsorozatát júniusban. A Debreceni Ünnepi Könyvhét – a legnagyobb vidéki könyvheti rendezvény – 2024. június 7-től 11-ig tart a Csapó utcai sétálóövezetben.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/debreceni-unnepi-konyvhet

MOZI

Érkeznek a legjobb nemzetközi rövidfilmek az Apollóba

2024-ben tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált, melybe idén először vidéki mozik is becsatlakoznak. Debrecenben az Apolló moziban lehet majd megnézni a fesztivál magyar versenyfilmes blokkjainak filmjeit.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/erkeznek-a-legjobb-nemzetkozi-rovidfilmek-az-apolloba

VEGYES

Színpompás hétvégén ünnepli a rózsákat a Zoo Debrecen

Június 1-jén és 2-án ismét a virágok királynőjéé a főszerep a Zoo Debrecenben, ahol immár ötödször rendezik meg a nyár nyitányaként az éves Rózsaünnepet.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/szinpompas-hetvegen-unnepli-a-rozsakat-a-zoo-debrecen-2

Múzeumok Éjszakája

Idén újra megnyitják kapuikat a múzeumok az év legrövidebb éjszakáján, június 22-én, szombaton. A Szent Iván napjához legközelebb eső napon, a kiállítások mellett koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/muzeumok-ejszakaja-3

GASZTRONÓMIA

Michelin-csillagfényben falatozhatunk a Nagyerdőn

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben: 2024. június 14. és 16. között az ország legkiválóbb éttermei és séfjei gyűlnek össze a 8. Debrecziner Gourmet Fesztiválon, hogy megmutassák, hol tart ma a gasztronómia csúcsa Magyarországon.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/michelin-csillagfenyben-falatozhatunk-a-nagyerdon

TIPP

Városnéző tippek kezdőknek és haladóknak

Debrecenben elképesztő mennyiségű kultúrtörténeti érdekesség jut minden egyes négyzetméterére. Fedezd fel ajánlataink segítségével a város kihagyhatatlan nevezetességeit és kevésbé ismert, ám annál érdekesebb látnivalóit a legteljesebb debreceni élményért.

További debreceni élmények, inspirációk a VisitDebrecen Instagram és TikTok oldalán!