Avatar photo
Szerző:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2024.04.17
A NYÍRERDŐ Zrt. a Gúthi Erdészet területén, a Gúthi-erdőben rendezte meg az „Év erdésze” országos verseny válogatóját. A megmérettetésen a társaság minden erdészete képviseltette magát, 11-en mérték össze felkészültségüket.

A versenyzőkre komplex tudást igénylő feladatok vártak. Meg kellett oldaniuk egy mintegy 80 kérdésből álló tesztet, és több mint 50 különböző fajt kellett felismerniük

Erdőfelújítás, gyérítésjelölés, választékolás, fatömegbecslés – a további feladatokat úgy állították össze a szervezők, hogy az erdészek a mindennapi munkájukban használt gyakorlati tudásukon túl, széleskörű szakmai tudásukról is számot adjanak számot.

A győzelmet – akárcsak egy évvel korábban – Nagy Lajos, a Hajdúhadházi Erdészet kerületvezető erdésze szerezte meg. A második Kiss Gyula, a Nyírlugosi Erdészet munkatársa, a harmadik Molnár István, a Gúthi Erdészet erdésze lett. Nagy Lajos tavaly a negyedik helyen végzett az „Év erdésze” országos versenyen. Idén is ő képviseli majd a NYÍRERDŐ-t a megmérettetésen, aminek az Egererdő Zrt. lesz a házigazdája.