Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2024.04.05

Az ajaktöltés jelenleg a világon második leggyakrabban igénybe vett esztétikai beavatkozás, a kereslet egyre nagyobb, a lehetőségek tárháza egyre szélesebb. Magyarországon évek óta hódít az ajkak formázása, évről évre több új technika és trend érkezik, a beavatkozást végző orvosok pedig egyre modernebb eszközöket alkalmaznak, és egyre több anyag teszi lehetővé, hogy a lehető legszemélyreszabottabb kezelést kapják a páciensek – hiszen minden egyes arc és ajak különböző, és a kezelések célja minden esetben az, hogy a legjobbat hozzák ki az ember adottságaiból.

A Plasztika Esztétika és a Vivacy Magyarország – a Stylage hialuronsav alapú töltőanyagainak forgalmazója – országos piackutatást végzett, amely az ország legnagyobb és egyben egyetlen olyan kutatása, amely a téma iránt érdeklődő hölgyek és urak ajaknagyobbítási szokásait és a beavatkozáshoz való hozzáállását vizsgálja.

Mi is az az ajakfeltöltés?

Ajakfeltöltésnek vagy ajaknagyobbításnak nevezünk minden olyan eljárást, amely által teltebb, dúsabb vagy formásabb ajkakat érhetünk el.Az ajaknagyobbítást általában injekciós eljárás keretein belül hajtják végre hialuronsav alapú töltőanyagokat alkalmazva. Ezekkel a töltőanyagokkal azonnali hatás érhető el, természetes megjelenést eredményezve.
Léteznek másféle ajaknövelő eljárások is, mint például a saját zsír betöltése, a szájimplantátum vagy az ajakemelés.

Van, aki telten szereti

A kutatás meglepő eredményeket hozott. A Plasztika Esztétika és a Vivacy Magyarország piackutatásából kiderült, hogy az összes kitöltő 31,7%-a asszimetrikusnak látja ajkát, 28,1%-a teltnek, és 27,3%-a vékonynak. Ezeket a válaszokat a töltés előtti ajkukra értették a válaszadók. A töltés utáni állapottal

A válaszadók közel felének, pontosan 43,9%-a már feltöltette ajkát, és 98,4% százalékuk a hialuronsavas ajaktöltést választotta.

Mint kiderült, azok, akik már részt vettek ajakfeltöltésen, azoknak közel fele rendszeresen jár erre a kezelésre. 48,7%-a évente, 42% félévente, míg a válaszadók 9,3%-a keresi fel fél éven belül a kezelőorvosát.

A résztvevőket megkérdezték arról is, mennyire voltak elégedettek esztétikai beavatkozásuk eredményével, egytől tízes skálán kellett értékelniük, hogy milyen eredményt hozott számukra az ajakfeltöltés.

Csupán a válaszadók 2%-a volt elégedetlen, azaz pontozta egyes számmal az élményét, 91,4 % 5 pont felett értékelte az eredményt. Közülük, 39% maximálisan elégedett volt a hialuronsavas ajakfeltöltéssel.

A válaszadók 10,8%-a 18 és 21 év közötti volt, 20,2%-ban 22 és 25 közötti, és a legnagyobb arányban, pontosan 24,5%-ban 26 és 30 közötti, 31-35 korosztály 16,3%-ban képviseltette magát.

A végeredmény szerint elmondható, hogy a résztvevők túlnyomó része szereti az arcán elvégzett beavatkozást. Természetesen, a fillerek egyik előnye, hogy szakszerű segítséggel könnyen korrigálható, ha esetleg a páciens elképzelése nem teljesen egyezik az eredménnyel. Fontos azonban tudni, hogy akkor lesz igazán tökéletes egy töltés, ha a páciens hallgat a szakember javaslatára, aki figyelembe veszi meglévő adottságait, az ajánlott mennyiségeket és anyagokat. A Vivacy Magyarország frissen indult TikTok csatornáján ezekről még többet tudhatsz meg.

A piackutatás közel 1400 db résztvevővel történt 2023. nyarán és kora őszén.

Tudj meg többet, és dönts okosan!

Amennyiben ajakfeltöltés tervezel vagy érdekel, hogy milyen eredmények érhetőek el, látogass el a www.plasztikaesztétika.hu oldalra, ahol, minden független és objektív információt megtalálsz, hozz jó döntést a beavatkozásoddal kapcsolatban!