Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2024.01.09
Mindenki tervezi vagy már megtervezte az idei évének családi költségvetését. Sokan terveznének autójuk éves költségeivel is, ehhez adunk egy kis segítséget. A Green Car környezettudatos autószervíz a hazai piacon elsőként ismerte fel, hogy a családok költségvetését mennyire próbára teszik az autóhasználattal járó pluszkiadások. Az ökotudatos autószerviz tulajdonosa épp ezért létrehozott egy olyan online pénztárca-rendszert, amely tulajdonképpen szerviz-előfizetésként működik.

Kötelező biztosítás, adó, gumicsere, műszaki vizsga- rengeteg olyan költség van az üzemanyagon túl is, amellyel autótulajdonosként bizony számolnunk kell. Ezekkel azonban, akárcsak a többi előfizetésünkkel, mostantól tudatosan is tervezhetünk, hogy ne érjen bennünket meglepetés hónap végén. Noha bizonyos márkaszervizek már próbálkoztak hasonlóval, a Green Car új szolgáltatásához fogható lehetőség eddig nem létezett itthon.

Csomagajánlatok és különleges kedvezmények

Az ügyfelek alap, közepes és nagy csomagból választhatnak, sőt, flottaajánlat is elérhető, minimum 3 személygépjárműtől. A legkisebb csomag ára havi 5000Ft, a legnagyobb ajánlaté pedig havi 20.000 ft. Az előfizetések fedezhetik a tervezhető költségeket, például az évi egy olajcserét.

Az online pénztárca célja, hogy ügyfeleinket segítsük abban, hogy tervezhetővé tegyék a gépjárműveik szerviz költségeit. Hiszünk abban, hogy havi rendszerességgel összerakható egy autó szinte éves szervizköltsége. Különböző csomagajánlatokkal készültünk az ügyfeleink számára, így mindenki a saját igényei és pénztárcája szerint választhatja ki a számára megfelelő ajánlatot. Az előfizetés 100%-át fel tudják használni ügyfeleink, ráadásul ezen túl különböző kedvezményeket is kapnak a szolgáltatásainkra, valamint a webshopunk termékeire is” – mondta el Ghimán Lajos, a szerviz vezetője. Azt is elárulta, a koncepciót már több éve megálmodta, de a fejlesztésekhez és a terv kidolgozásához mostanra ált össze minden hozzávaló! A hosszútávú tervek között az is szerepel, hogy hamarosan akár választható biztosításokkal is összekötik majd a csomagokat.

Állandó költségek, amelyekkel számolnunk kell

A nem várt költségeket természetesen nehéz megjósolni, de vannak olyan fix, tervezhető tételek, amelyeket autótulajdonosként már előre is tudhatunk. Ezeket érdemes figyelembe venni az éves költségvetés elkészítésénél. Ilyen például a gumiszerviz, abroncs beszerzés, olajcsere, klíma-töltés, kötelező szervizek, várható fékjavítás. Emellett érdemes váratlan meghibásodásokkal is kalkulálni, például elektromos meghibásodásokkal vagy kuplunghibával.

A rendszer az eddigi visszajelzések alapján is remekül működik, Ghimán Lajos szerint épp ideje, hogy a telefon, internet, Youtube vagy éppen Netflix előfizetéseink mellé az autószerviz is felkerüljön a listára, hiszen így baj esetén sem kell majd pánikolnunk.

„Az egyik ügyfelünknek éppen váltójavítást kellett eszközölnünk, ami egy közel másfél millió forintos procedúra volt. Ha ő már előfizető lenne, a 15%-os kedvezménnyel jelentős összeget spórolhatott volna. Egy autó nem kérdezi meg, hogy milyen hónap van, mikor tönkremegy benne valami. Ha előre gondolkodik az ember, nem csak az autója, a pénztárcája is megköszöni majd” – tette hozzá Ghimán Lajos.