Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2023.10.30
Jövő év nyarától újra repül a francia fővárosba az ausztrál nemzeti légitársaság, már közbenső leszállás nélkül. Közel két évtizedes szünet után a Qantas a nyugat-ausztráliai Perth városát köti össze közvetlenül Párizzsal 2024. július 12-én induló, egész évben közlekedő járataival, amelyek a nyári csúcsszezonban négy, majd augusztus második felétől háromszor repülnek hetente - számolt be róla az AIRportal.hu.

Jövő év nyarától újra repül a francia fővárosba az ausztrál nemzeti légitársaság, már közbenső leszállás nélkül. Közel két évtizedes szünet után a Qantas a nyugat-ausztráliai Perth városát köti össze közvetlenül Párizzsal 2024. július 12-én induló, egész évben közlekedő járataival, amelyek a nyári csúcsszezonban négy, majd augusztus második felétől háromszor repülnek hetente – számolt be róla az AIRportal.hu.

A közvetlen útvonal mintegy három órával rövidebb utazást biztosít, mint az eddigi leggyorsabb átszállásos opciók. A 17 órás utakat Boeing 787-9 Dreamlinereivel teljesíti a légitársaság. A járatok elindítása régóta célja a légitársaságnak, de a világjárvány miatt évekkel elhalasztotta, a jövő nyári járatnyitás viszont kedvező utazási lehetőségeket biztosít a Párizsban rendezendő olimpiai és paralimpiai játékokra igyekvők számára is.

A járatok a perthi repülőtér 3-as termináljáról közlekednek, amely kedvező és gyors átszállási lehetőségeket biztosít Ausztrália más városaiba a légitársaság hálózatán, de a reptér és a légitársaság tárgyalásai jól haladnak az 1-es terminálra történő költözésről is.

A népszerű londoni és római közvetlen járatok mellett a párizsi útvonal éves szinten 75 ezer üléssel növeli a kapacitást Ausztrália és Európa között.

A légitársaság emellett hároméves szünet után, október 29-én újraindította járatait Sydney és Sanghaj között, amelyeket hetente öt alkalommal Airbus A330-asokkal teljesít.

Az új repülőgépek átvételével a Qantas az év végére a járvány előtti 90 százalékára növeli a felkínált kapacitását, amely a jövő év közepére el is éri a korábbit.