Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2023.09.11
A nők imádnak futni, és a női futócipők gyakran fontosabb helyet foglalnak el ruhatárukban, mint a magassarkúk. Egész évben futunk, különféle célok bűvöletében és különféle felületeken. Nem csoda, hogy egynél több futócipőre van szükségünk! Ugye, hölgyek?

Női futócipők az igényeid szerint

Minden futó kialakítja a saját futási stílusát, és különböző edzési célokat tűz ki maga elé sportkalandja különböző szakaszaiban. Minden futással egyre jobban megismerjük testünket, és rájövünk, hogyan kell támogatnia azt a mozgásban, hogy javíthassuk az eredményeinket és minimalizáljuk a sérülések kockázatát. Ennek a támogatásnak az egyik módja a megfelelő futócipők kiválasztása. Ha egyenletes tempóban futsz hosszú távon, és úgy érzed, hogy leginkább jobb párnázásra és ízületvédelemre van szükséged, válassz olyan modelleket, amelyek megfelelnek ennek az igénynek, mint például a Nike Zoom gázpárna technológiával, az ikonikus Adidas Ultra Boost boost habbal, vagy az Asics GEL rendszerrel. Vagy lehet, hogy túlzott lábpronációval küzdesz? Keress olyan futócipőket, amelyek erős stabilitást biztosítanak, mint például az Asics Kayano Dynamic Duomax technológiával vagy az Under Armour speciálisan kialakított, szorosan illeszkedő felsőrésszel. Ha azonban különösen fontos a gyorsaság a rövidtávú rajtoknál, preferáld a rekordok megdöntésére tervezett könnyű cipőket.

Cél felé vagy cél nélkül futni?

A női futócipőket nem lehet csak a párnázás, a stabilitás vagy a könnyedség szempontjából kategorizálni. Sok futó célja a lábizmok erősítése, ezért egyre gyakrabban szerepel az edzéstervben a „semleges futás minimalista cipőben” koncepció. Az ilyen lábbelik nagyon tudatos futást és tapasztalatot igényelnek, mert tulajdonképpen csak elszigetelik a lábfejet a felszíntől, a párnázásért és stabilizálásért pedig csak a lábközepes futótechnika a felelős. A semleges lábbelik piacán remekül beválhatnak a zoknis felsőrésszel rendelkező modellek, amikben a Merrell vagy a Nike is tartogat kellemes meglepetéseket. A kocogás szerelmesei szeretnek változatos terepen teljesíteni, így olykor beköszönhet a portfólióba néhány egyenetlen felületű ösvény is. Itt jönnek képbe a trail futócipők, ahol a legfontosabb az agresszív futófelület és a szilárd, kiépített felsőrész, amely védi a lábat. A futásban aktívan pihenő nők túracipőjéről is érdemes megemlékezni. Bármit is keresel, az EXIsport áruházakban biztosan megtalálod a legkiválóbb modelleket!