Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2023.08.19
A 10. Vertigo Filmhét premier előtti vetítéseivel, Sándor Pál kultfilmjeivel és kutyabarát kávézóval nyílik meg újra a tetőtől talpig felújított és átalakult Art+ Cinema, a belváros kedvelt art mozija augusztus 24-én.
Az idéntől a Pannonia Movie Kft üzemeltetésében működő mozi teljes körű felújításon és átfogó átalakításon esett át, amely során nemcsak a vetítőtermek kialakítása és azok technikai felszereltsége lett modernizálva, hanem az immár kutyabarát helyszínként működő kávézó is teljesen új köntöst kapott, hogy még kényelmesebb és inspirálóbb élményt nyújthasson a látogatóknak.

A korszerűsített berendezések és a frissített dizájn harmonikusan egyesítik a modern kényelmet és a művészi légkört. A mozi a korábbi kettő helyett már három teremmel működik és az arányos kialakítású új termeknek köszönhetően jelentősen javult a moziélmény minősége. A több terem emellett szélesebb körű filmkínálatot is eredményez a továbbiakban.
Az új Art+ Cinema és Kávézó nem csupán a filmek rajongóinak ígér felejthetetlen pillanatokat, hanem a művészetek iránt érdeklődőknek is változatos programokat kínál. A mozi a filmklasszikusoktól a kortárs art filmeken és művészettörténeti filmeken át a családi, ifjúsági filmekig és zenei témájú mozitartalmakig széles programválasztékkal várja a közönséget, és emellett speciális tematikus események, filmhetek, fesztiválok és előadások is részét képezik a repertoárnak.
Az augusztus 24-el kezdődő nyitóhét rögtön filmkülönlegességekkel csábítja a megújult mozi kipróbálására a nézőket: egy filmhét és egy retrospektív sorozat is várja a filmrajongókat. A 10. Vertigo Filmhéten a vígjátékoktól a drámán át a horrorfilmig 18 új alkotást, köztük Oscar-díjas filmeket és fesztiválkedvenc különlegességeket nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők. A filmhéttel egy időben, augusztus 24-30. között Sándor Pál retrospektív sorozat zajlik a moziban, olyan klasszikusokkal a vásznon, mint a Régi idők focija, vagy a Szeressük egymást, gyerekek.
A moziban az újranyitás utáni hetekben, hónapokban is izgalmas és sokszínű programokkal várják a nézőket. Az Art+ Cinema műsorpolitikájának egyik fő pillére, hogy art filmeket is rendszeresen műsorra tűz – eredeti nyelvű, feliratos formában is – amelyek máshol már nem elérhetők.

Ezek a többségében fesztiváldíjas alkotások kiemelkednek a tömegfilmek közül, és különleges élményt kínálnak mindazoknak, akik szeretnék beleásni magukat a mélyebb mondanivalóval rendelkező filmek világába. Ősszel további retrospektív sorozatok keretében kerülnek vászonra a magyar filmtörténet megkerülhetetlen alkotásai: Sára Sándor, Mészáros Márta és Fábri Zoltán legismertebb munkái. Emellett művészeti ismeretterjesztő filmek is rendszeresen bemutatása kerülnek, melyek páratlanul átfogó képet festenek a művészettörténet nagy hatású alkotóinak sokszínű világáról.
A hollywoodi kultfilmek sem maradnak ki a repertoárból, a tervek között szerepelnek a digitálisan felújított filmtörténeti klasszikusok újbóli bemutatása.