Avatar photo
Szerző:
szeretunkutazni
Megjelenés:
2023.07.30
Június utolsó hétvégéjén rendezték meg a VIII. Fertőrákosi Családi napokat, amelyet nagy készülődés előzött meg. Pénteken hangos volt a település, több zenekar is szórakoztatta a kiváncsiakat.

Szombaton elkezdődött a Bata Miklós emléktorna, és megkezdődött a várva várt főzőverseny, amelyen nyolc csapat vett részt.

Volt gyermekzenekar és kutyás bemutató is, Csepregi Éva koncertje után pedig következett a habparti! A drukkerek a meccsre várva nem unatkoztak, végül hajnalig a “Bendzsó” szórakoztatta a látogatókat.

A kétnapos rendezvényt ingyenesen látogathatta bárki, a költségeket a fertőrákosi önkormányzat, a tombolatárgyakat a helyi és környékbeli vállalkozók szponzorálták.

A támogatók köszönhetően nagy értékű ajándékok várták a nyerteseket. Összesen 310 tombolatulajdonos várta a sorsolást, a Sèf Mogul Kft. 100.000ft étkezési utalványa, a FromHomme autósiskola 71.600 Ft utalványa és a New Hope Apartman Balatongyörök 60.000 Ft utalványa is gazdára talált.

A rendezvény bevételéből, mint minden évben, idén is egy helyi szervezet kap támogatást. Tavaly az új bölcsődének jutott 200 ezer forint játékokra – mondta köszöntőjében Hatos Csaba alpolgármester.

A Sportegyesület u7-es ès u9-es csapata tartott mérkőzést, a lövészklub, és a tűzoltóegyesület bemutatója is nagy sikert aratott.

A főzőverseny nyertesei:
1. Abrakosz Tisztakosz
2. Pepa
3. Husi Fanok

A focitorna nyertesei:
1. FC Cunami
2. AkroBata
3. Wakanda

A családi napról Kovács Tibor tudósított. A fotók a szerző felvételei.