Avatar photo
Szerkesztő:
Bódi Ágnes
Megjelenés:
2023.07.29
Javában tombol a nyár, mindenki a szabadba, vízpartra vágyik vagy egy rövidebb-hosszabb szabadságra, amikor a munkával teli, stresszes hétköznapokból kiszakadva új élményekkel, impulzusokkal tudjuk feltölteni lemerült energiakészletünket .Debrecen ehhez számos lehetőséget kínál a szabadtéri fesztiváloktól a vizes élményeken át az izgalmas kiállításokig.

A nyár legnagyobb bulija, a Campus Fesztivál alighogy véget ért, a hazánk legszebb erdejévé választott Nagyerdő egy újabb hangulatos fesztiválnak ad otthont. A Debreceni Bor- és Jazznapok a finom magyar borok és a lágy jazz dallamok jegyében telik augusztus első hétvégéjén, de Debrecen már javában készül a város nagyszabású eseményére, a Debreceni Virágkarneválra, ami idén is egy héten át tartó színes programkavalkáddal várja a látogatókat.

Aki a fesztiválok előtt is szeretne lazítani, töltekezni, annak irány az Aquaticum Strand, ami idén is csatlakozik a Fürdők Éjszakája kezdeményezéshez, a Sziget-kék tematikus park, ami első éves születésnapját háromnapos programmal köszönti, vagy az állatkert, ahol már láthatók a kert új jövevényei, a kapibara és a júniusban született vöröspanda. Érdemes ellátogatni a debreceni múzeumokba és galériákba is, hiszen számos izgalmas kiállítás zárja kapuit július utolsó hétvégéjén.

Debrecen turisztikai híreiből, programkínálatából az alábbiakban küldök egy válogatást további szíves felhasználásra.

HÍREK

Debrecen már a Virágkarneválra hangol

Már javában zajlanak a Debreceni Virágkarnevál előkészületei, mely idén is egy héten át tartó színes programkavalkáddal várja a látogatókat.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/debreceni-viragkarneval

Megszületett az első debreceni vöröspanda-kölyök!

Régóta várt és különleges új jövevényt köszönthetett a debreceni állatkert, ugyanis Maci, a park nőstény vörös pandája június 18-án első egészséges utódjának adott életet.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/megszuletett-az-elso-debreceni-vorospanda-kolyok

Egy Pörgettyű landolt a Nagyerdőn

Az országszerte meglepő alkotásairól ismert Hello Wood újabb installációja, egy hatalmas Pörgettyű tűnt fel Debrecenben.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/egy-porgettyu-landolt-a-nagyerdon

ZENE

III. Debreceni Utcazene Napok

Négy helyszínen több mint 20 formáció gondoskodik a nyáresti hangulatról július utolsó hétvégéjén.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/iii-debreceni-utcazene-napok

Augusztus első hétvégéjén újra a jazzről és a borokról szól majd a Nagyerdő

6 borrégió, 22 borvidék és 67 borászat érkezik Debrecenbe augusztus első hétvégéjén. A Nagyerdő fái alatt a borok mellé a legnépszerűbb hazai jazz zenészek szolgáltatják a zenei aláfestést.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/augusztus-elso-hetvegejen-ujra-a-jazzrol-es-a-borokrol-szol-majd-a-nagyerdo

Orgonák Éjszakája

Augusztus első szombatján újra főszerepet kap a hangszerek királynője az orgona, melynek egyedülálló hangzásvilágát Debrecenben is több helyen élvezhetjük.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/orgonak-ejszakaja

KIÁLLÍTÁSOK

Kihagyhatatlan kiállítások

Tombol a nyár, mindenki a szabadba, vízpartra vágyik, de érdemes ilyenkor is ellátogatni a múzeumokba, művészeti galériákba, ahol izgalmas kiállítások gondoskodnak a vizuális élményekről nyáron is.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/kihagyhatatlan-kiallitasok

VIZES ÉLMÉNYEK

Strandok éjszakája az Aquaticum Debrecen Strandon

Immár 14. alkalommal rendezik meg országszerte a Strandok éjszakáját, melyhez az Aquaticum Debrecen Strand is csatlakozik.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/strandok-ejszakaja-aquaticum-debrecen-strandon

CSALÁDI PROGRAMOK

Sziget-kék 1. születésnap és Gyerekkönyves Napok

Első születésnapját ünnepli a Szabó Magda meseregénye alapján tervezett, 2022 nyarán megnyitott Sziget-kék tematikus park, ami az elmúlt egy évben a gyerekek kedvenc helye lett Debrecenben.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/sziget-kek-1-szuletesnap-es-gyerekkonyves-napok

TIPP

10 ok, amiért kihagyhatatlan úticél a Nagyerdő

A Nagyerdő lett Magyarország legszebb erdeje az Agrárminisztérium 2023 februárjában indított internetes közönségszavazásán. Ennek alkalmából összegyűjtöttünk 10 okot, amiért kihagyhatatlan úticél a Nagyerdő.

Bővebben: https://visitdebrecen.com/hu/hot-now/10-ok-amiert-kihagyhatatlan-uticel-a-debreceni-nagyerdo

Debrecen további turisztikai híreit és programajánlatait a visitdebrecen.com/hu web-, valamint a www.facebook.com/VisitDebrecenOfficial és www.facebook.com/TourinformDebrecen Facebook-oldalakon találod. Kövess bennünket Instagramon is: www.instagram.com/visit.debrecen/.